Vil du gå til naturvidenskab i din fritid?

Nu kan du blive en del af Videnskabsklubben på Herningsholm Erhvervsgymnasium. I gymnasiets faciliteter vil du gennem leg, læring og nysgerrighed blive klogere på verden omkring dig, når du kan være med til at undersøge den ved hjælp af naturvidenskabelige eksperimenter.

Foto: Videnskabsklubben
Foto: Videnskabsklubben

Lær om kemi

Videnskabsklubben er en fritidsaktivitet, som Herningsholm Erhvervsgymnasium tilbyder elever i 5. klasse med interesse for naturvidenskab. Forløbet er gratis og handler i 2024 om kemi.

Eleverne bliver miniforskere, og gennem syv uger i efteråret 2024 vil de sammen med jævnaldrende prøve kræfter med arbejdet som en rigtig forsker. Der bliver blandt andet lavet eksperimenter med forskellige væsker, dissekering af en ble og spille spillet "Det periodiske system". 

Forløbet vil give en introduktion til Jordens grundlæggende byggesten og har til formål at åbne børnenes øjne for, at hele verden og alt omkring dem er kemi. 

I kemiforløbet er det et krav, at miniforskerne har sikkerhedsbriller på, når de udfører forsøg og eksperimenter. Brillerne udleveres den første gang.

 


"Hvis du synes, det er spændende at gå på opdagelse i naturen, kan du sammen med andre interesserede lære mere i Videnskabsklubben"

Philip Eg Jensen, seniormentor


Undervisning af gymnasieelever

I Videnskabsklubben er fire 3. års-elever fra erhvervsgymnasiet seniormentorer, og det er dem, som står for undervisningen i kemi.

Gymnasieeleverne glæder sig til at tage imod eleverne i Videnskabsklubben. De ser frem til at give nysgerrige elever i 5. klasse en naturvidenskabelig indsigt.


Lyder Videnskabsklubben lige som noget for dig, så tilmeld dig via dette link.

Tilmeldingen åbner søndag den 25. august 2024 – men tøv ikke for længe. Der er kun 12 pladser på holdet, som bliver fordelt først-til-mølle. 

 

Har du yderligere spørgsmål til Videnskabsklubben på Herningsholm, er du velkommen til at kontakte Mie Nielsen på 25424520 / maa@slet-dette.herningsholm.dk.

Vi glæder os til at se dig til efteråret!

 

Læs mere om Videnskabsklubben og dens arbejde for at udbrede muligheden for børn og unge for at lære om naturvidenskaben på en sjov og anderledes måde. 


"Vil du skubbe grænser og have en lærerig fritidsaktivitet, så skal du helt klart være en del af Videnskabsklubben"

Emilie Eskelund Bergdahl, seniormentor