For dig der vil tænke

Bliv afklaret med valget af ungdomsuddannelse, hvad enten du tænker i retning af en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse.

I 10. klasse på Herningsholm har vi fag, som du kender fra 9. klasse, men du vil også møde nye spændende fag. En dag i ugen holder vi "fri" fra den almindelige klasseundervisning og prøver de forskellige retninger af ungdomsuddannelser af.

Samtidig får du mulighed for at blive skarpere på de matematiske formler, de danske genrer og den engelske grammatik, så du bliver klar til næste faglige niveau.

Du får på den måde prøvet tekniske såvel som dine kreative evner af. Du vælger selv, hvilken retning du vil blive klogere på, og du kan skifte retning undervejs, ligesom vi også kan finde på at udfordre dig på dit valg. Du får vejledning undervejs og hjælp af din klasselærer.


 

Tre dimensioner

I 10. klasse arbejder vi med de tre dimensioner: afklaring, fagligt løft og personlig/social udvikling. Så du vil helt sikkert også blive klogere på dig selv i løbet af skoleåret. En vigtig del af at gå i 10. klasse hos os er begrebet "dannelse". Det arbejder vi med i fagene kulturfag og temafag.

 

Virksomhedsbesøg

Det vil også være muligt at komme ud i en form for erhvervspraktik i løbet af året, og vi vil tage på besøg på forskellige virksomheder og ungdomsuddannelser i området.

 

Studiemiljø

I 10. klasse på Herningsholm har vi fokus på din trivsel, og vi ved, at du lærer bedst, når du har det godt med dine klassekammerater. Du får derfor base i en stamklasse, som du har de fleste af dine timer sammen med.

10. klasse ligger i Handelshuset på Lillelundvej sammen med EUD/EUX Business.

Du og dine klassekammerater bliver en del af et spændende ungdomsuddannelsesmiljø i Handelshuset.

Handelshuset blev taget i brug i 2017, så det er nye, lyse og indbydende lokaler, du bliver undervist i.

 

Klasselærer

Du får en klasselærer, der følger dig gennem 10. klasse. I vil have løbende samtaler i forhold til din personlige, faglige og sociale udvikling, så du får mest muligt ud af dit år i 10. klasse.

 

Er du talent-elev?

Vi tilbyder undervisning for talentelever, som er optaget i Talent Herning/Herning Elite eller i Team Danmarks Eliteprogram. Undervisningen foregår som i de andre 10. klasser på skolen, men vi tilrettelægger undervisningen, så du kan følge morgentræningen i din klub tirsdag og torsdag.

Desuden giver vi fri til, at du kan deltage i turneringer og konkurrencer, samtidig med at du får et ekstra år til afklaring af dit valg af ungdomsuddannelse.

 

Vi har også en modtageklasse. Kontakt afdelingsleder Anna Jacobsen for mere info.

Anna Jakobsen
Afdelingsleder

Har du spørgsmål vedrørende elevadministration bedes du henvende dig til: 

Majbritt Hald Løvstad
Uddannelsessekretær

72 13 47 31
maj@herningsholm.dk 

Mød en uddannelse virtuelt - 10. klasse

Vil du vide mere om 10. klasse, have en rundvisning eller en snak med en vejleder?
Uanset om du har brug for individuel vejledning eller har spørgsmål om 10. klasse på Herningsholm, eller gerne vil aftale tid til en rundvisning, så er vi klar til at hjælpe dig.

Skriv en besked her, så kontakter vi dig.
Hvordan kan vi kontakte dig?
* skal udfyldes