I 10. klasse på Herningsholm har vi fag, som du kender fra 9. klasse, men du vil også møde nye spændende fag. En dag i ugen holder vi "fri" fra den almindelige klasseundervisning og prøver de forskellige retninger på ungdomsuddannelser af. 

Du vælger selv, hvilken retning du vil blive klogere på, og du kan skifte retning undervejs, ligesom vi også kan finde på at udfordre dig på dit valg. 

Du får vejledning undervejs og hjælp af din klasselærer og skolens uddannelsesvejleder.

Samtidig får du mulighed for at blive skarpere på din matematiske tænkning, de danske genrer og den engelske grammatik, så du bliver klar til næste faglige niveau.


Fredag den 28. april kl. 13.00-14.00 inviterer vi alle interesserede og kommende elever og forældre til rundvisning på skolen og infomøde om 10. klasse på Herningsholm.

Mødested er i indgangspartiet i Handelshuset på Tingvej 45, Herning.

Varigheden vil være ca. 45 minutter, og der vil være mulighed for at få svar på alle sine spørgsmål. Tilmelding kan ske på mail til anja@slet-dette.herningsholm.dk hurtigst muligt! 


 

Tre dimensioner

I 10. klasse arbejder vi med de tre dimensioner: afklaring, fagligt løft og personlig/social udvikling.

En vigtig del af at gå i 10. klasse hos os er dannelse. Det arbejder vi med i samtlige fag. Der er til hver klasse tilknyttet en trivselsvejleder, som gennem skoleåret hjælper dig med din personlige og sociale trivsel og udvikling.

 

Studiemiljø

I 10. klasse på Herningsholm har vi fokus på din trivsel, og vi ved, at du lærer bedst, når du har det godt med dine klassekammerater. Du får derfor base i en stamklasse, som du har de fleste af dine timer sammen med.

10. klasse ligger i Handelshuset på Lillelundvej sammen med EUD/EUX Business.

Du og dine klassekammerater bliver en del af et spændende ungdomsuddannelsesmiljø i Handelshuset.

Handelshuset blev taget i brug i 2017, så det er nye, lyse og indbydende lokaler, du bliver undervist i.

 

Klasselærer

Du får en klasselærer, der følger dig gennem 10. klasse. I vil løbende have samtaler i forhold til din personlige, faglige og sociale udvikling, så du får mest muligt ud af dit år i 10. klasse.

 

Virksomhedsbesøg

Det vil være muligt at komme ud i erhvervspraktik i løbet af året, og vi vil besøge forskellige virksomheder og ungdomsuddannelser i området. Vores uddannelsesvejleder hjælper med at koordinere praktikforløb.

 

Er du talent-elev?

Vi tilbyder undervisning for talentelever, som er optaget i Talent Herning/Herning Elite eller i Team Danmarks Eliteprogram.

Undervisningen foregår som i de andre 10. klasser på skolen, men vi tilrettelægger undervisningen, så du kan følge morgentræningen i din klub tirsdag og torsdag. Desuden giver vi fri til, at du kan deltage i turneringer og konkurrencer. I dit skema får du mulighed for at samle op på lektier.

 

Vi har også en modtageklasse. Kontakt afdelingsleder Anna Jacobsen for mere info.

Anna Ørkilde
Afdelingsleder

Har du spørgsmål vedrørende elevadministration bedes du henvende dig til: 

Majbritt Hald Løvstad
Uddannelsessekretær

72 13 47 31
maj@herningsholm.dk