DM i Entreprenørskab for Ungdomsuddannelser - Company Programme - er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab. 

Fra Herningsholm har 8 hold kvalificeret sig i år. I alt er 42 hold med til DM.
Holdene består af elever fra HTX og HHX i Herning.

Danmarksmesterskabet i Company Programme finder sted den 22. april.

På grund af coronavirus afholdes DM igen i år online.

Eleverne bliver bedømt i forhold til deres rapport, en demo-video, en online scenepræsentation og et online lukket dommerinterview.


CaringHotels

Virksomhed: CaringHotels
Spor: Society & Globalisation
Holdet bag: Anna Fuhr Vestergaard, 2.F, Mathilde Louise Fabricius-Svendsen, 2.F, Lærke Christensen, 2.F

Caringhotels har skabt et koncept, som tilgodeser det pres hotellerne oplever fra bookingplatformene og de hjemløses behov for forbedrede forhold. Resultatet er hotelbooking med indbygget social ansvarlighed til hoteller og deres gæster.
Både for hoteller og hotelgæster fremstår CaringHotels som det socialt bevidste alternativ til de traditionelle bookingplatforme. 

 

Vi glæder os enormt meget til at skulle deltage til DM i Entreprenørskab, og virtuelt møde nogle kompetente dommere og værdige modstandere. Vi er kede af, at det kommer til at foregå online, men vi sørger for at få det bedste ud af det, og finde fordele ved dette. 

BoxInBox

Virksomhed: BoxInBox
Spor: Science & Technology
Holdet bag: Julie Bang Nikolajsen (2.y), Morten Poulsgaard (2.y) og Emma Gadegaard Smed Nielsen (2.f)

I Danmark er der 660.000 elever i 31.132 klasseværelser fordelt på 1084 folkeskoler og 128 specialskoler. Blandt disse elever er der over en fjerdedel, som hver eneste dag kæmper med koncentrationsbesvær. Hertil tilbyder vi produktet LearningBox - et studiemiljø med god akustik udviklet som et støjfrit arbejdsrum, der skaber de bedst mulige rammer for koncentration og dermed læring. Skolerne har desuden en unik mulighed for at være en del af designprocessen for at optimere oplevelsen af produktet og tilpasningen til det nuværende læringsmiljø.

Hele processen har været en meget lærerig og spændende oplevelse, som kulminerer i en intens konkurrence den 22. april, hvor vi i den grad skal præstere. Vi glæder os rigtig meget til denne oplevelse, som vi i så lang tid har arbejdet os frem imod, og at skulle kæmpe om titlen som danmarksmester i entreprenørskab.

 

Wilma Care

Virksomhed: Wilma Care
Spor: Society & Globalization
Holdet bag: Benjamin Lytorp Henriksen, Christian Riis Gaardsted Petersen og Morten Moesgaard – 2F.

I Wilma Care udvikler vi platformen Wilma – en kommunikations- og koordinationsplatform til plejehjemsbeboeres pårørende, der samtidig fungerer som et brugbart værktøj for plejepersonalet. I en tid, hvor de danske plejehjem har været mere eller mindre lukket ned i et år, har vi formået at lave forpligtende aftaler med tre ambitiøse plejehjem.

Vi har haft et rigtigt godt og spændende forløb under Company Programme, hvor vi har fået mulighed for at snakke med dygtige folk fra bl.a. Citi og EY samt deltaget i en god portion konkurrencer – hvor flere af dem har været øverst på podiet. 

 

Som sporvindere fra DM-kvalifikationen går vi ind til finalen med høje forventninger – men er stadig klar over, at det er nogle skarpe og dygtige modstandere vi er oppe imod.

Mybabyplaid

Virksomhed: Mybabyplaid
Spor: Trade & Skills
Holdet bag: Frederik Skov-Aggerholm, Jeppe Kjær Damgaard og Lasse Tucek Kjær

Mybabyplaid har skabt et produkt, som skaber personlig værdi for babyen og forældrene. Produktet er et personligt babytæppe, som er produceret i bedste kvalitet i 100% økologisk bomuld.

Babytæppet er personliggjort og indeholder oplysninger om babyen da den blev født. Her indgår navnet, fødselsdatoen, vægten og højden på babyen, som er syet ind i tæppet. Tæppet bliver produceret ved vores samarbejdspartner og producent i hjertet af Jylland. Vi har gennem vores hjemmeside og samarbejdspartners butikker allerede opnået salg.

Vi glæder os utroligt meget til at kæmpe med om titlen om at blive Danmarksmestre i entreprenørskab, og forventer en udfordrende dag med hård konkurrence fra vores mange konkurrenter om sejren.  

 

Kør Digitalt

Virksomhed: Kør Digitalt ApS
Spor: Business & Service
Holdet bag: Tobias Johannesson (2.F), Mike Albin Jensen (2.F), Lasse Ostersen Lindholdt (2.F)
Derudover er Magnus Birkkjær Rasmussen fra Viborg en del af teamet.

Kør Digitalt er et ‘learning management system’, som giver køreskoler muligheden for at tilbyde dem selv og elever et mere enkelt forløb ved hjælp af vores app. Vi binder kørelæreren og eleven sammen om forløbet på en helt ny måde ved at skabe en platform, hvor begge parter får gavn af mere overblik og struktur.

Vi og langt de fleste unge har erfaret, at det er utrolig ustruktureret at tage kørekort i dag. Størstedelen af kørelærere har utrolig travlt og det resulterer i miskommunikation mellem elever og kørelærere. Netop denne pain løser vi for vores kunder.

Vi ser frem til at opleve de sidste 8 måneders hårde arbejde kulminere, og vi er spændte på at høre dommernes indtryk og feedback til vores fortsatte drift af virksomheden. 

 

ECObuddy

Virksomhed:  ECObuddy I/S
Spor: Science & Technology
Holdet bag: Clara Bach Bendtsen, Lasse Chr. Østergaard Bak og Lasse Rohde Andersen (alle 2. Y)

ECObuddy arbejder på løsning til et voksende problem, et pladsproblem. Restauranter og andre spisesteder er blevet lovmæssigt pålagt at sortere deres affald i 6 typer - førhen var dette kun 1.

Mens vi alle er enige om at affaldssortering er en god beslutning, er restauranter ikke designet eller udstyret til at håndtere så mange affaldstyper - det er de nu med ECObuddy Pro. Ved hjælp af vores selvudviklede teknologier vil restauranter blive udstyret til at håndtere affald, og vil kunne integrere det som en naturlig del af deres arbejdsproces med garanti for korrekt affaldssortering - noget som ikke andre løsninger ikke kan tilbyde.

Vi i ECObuddy er ekstatiske over at skulle deltage i DM, og tager det som en stor ære at være med til at repræsentere en af landets dygtigste skoler, når vi snakker iværksætteri.

Ultimate Eyes

Virksomhed: Ultimate Eyes
Spor: Business & Service
Holdet bag: Tilde Bang Krogh (2.D), Caroline Engell Bilgrav (2.A) og Emma Bøge Midtgaard Pedersen (2.D)

 
Vi i Ultimate Eyes står bag anti blue light filteret til din computerskærm. Filteret er gennemsigtigt og tager ikke noget af din skærmoplevelse. Filteret har til formål at opfange alt blåt lys, der udsendes fra diverse skærme. Det blå lys er skadeligt for dine øjne og dit helbred og forårsager spændingshovedpiner, søvnproblemer og på længere sigt grå stær. Glemmer du også dit beskyttelse mod blue light på arbejdet eller derhjemme, så har vi i Ultimate Eyes løsningen til dig. Med vores filter har du nemlig din blue light beskyttelse med dig hele tiden.

Company Program har været en stor oplevelse for vores team. Processen har været meget lærerig, og på vores vej til DM har vi mødt utrolig passioneret og dygtige fagfolk. Vi er spændte og ser frem til at deltage i dette års Danmarksmesterskab i Entreprenørskab og kæmpe for titlen.  

Grubs

Virksomhed: Grubs
Spor: Society & Globalisation
Holdet bag: Christina Lauritsen, Maja Jønsson, Nikoline Jensen og Sinne Sørensen 3.X

I Grubs ønsker vi en mere grøn fremtid. Derfor har vi udviklet et produkt, hvorved vi kan omdanne affaldsflamingo, som normalt udgør en stor sundhedsfare, til en brik i en bæredygtig kødproduktion. Affaldsflamingo vil i stedet for at blive afbrændt, og derved udlede kræftfremkaldende stoffer, blive fodret til melorme, som nedbryder det. Melormene vil efter vækst blive frysetørret og solgt som bæredygtigt tilskudsfoder til høns.

 

Vi glæder os meget til at skulle deltage i DM i Entreprenørskab. Det bliver spændende at skulle udbrede ideen yderligere samt få flere kontakter og samarbejdspartnere med i projektet. Hele processen har været rigtig spændende, og vi glæder os til den helt store prøvelse her den 22. april.