Er du vild med at arbejde med computere, er du kreativ og engageret, så er denne fagretning den helt rette for dig.

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser: 

Du får viden om, hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge.

 

Aktiviteter i fagretningen

Fagretningen retter sig mod uddannelser som mediegrafiker, it-supporter og datatekniker. Fagretningen er derfor for dig, der godt kan lide at arbejde med it-værktøjer til bl.a. kreativt design, kodning og service.

Du vil fx arbejde med grundlæggende it-viden, praktisk anvendelse af it-værktøjer, opbygning af netværk og programmering. Derudover arbejder vi kreativt med grafiske virkemidler, både digitalt og trykt, fx billedbehandling og emballagedesign, hvor vi bruger Adobes programmer til at arbejde med billeder, grafik og tekst.

 

Din skoledag

På Medie og data skal du have en række grundfag på et højere niveau.

Du skal derfor være indstillet på, at der kræves noget ekstra af dig, hvis du vælger denne fagretning.

Gennem praktisk arbejde og tværfaglige projekter vil du blive præsenteret for cases (problemstillinger), som kan opstå på din fremtidige arbejdsplads, og du vil lære, hvordan du bedst kan løse disse opgaver ved at arbejde i teams. Fagretningen tager afsæt i praktiske projekter.

 

Klar til praktik

Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.


Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Data-og kommunikationsuddannelsen. 


Vil du vide mere?

Maiken Kragbæk Dahl

Fagretningsansvarlig