De fleste studenter tager et eller to sabbatår, men for hver fjerde student tager det ene sabbatår det andet. Det skyldes blandt andet, at det kan virke uoverskueligt at tage endnu en uddannelse, hvor du skal tilbage på skolebænken og til en SU.

Gør hobby til uddannelse

For 24-årige Claire Lund er den gymnasiale studentereksamen et godt springbræt videre til en erhvervsuddannelse. Hun har en treårige STX med i bagagen, når hun i dag arbejder med træ i snedkerværkstedet på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Hun havde tankerne rettet mod en universitetsuddannelse efter gymnasiet, men en overvejelse om at gøre sin hobby til sin uddannelse fik hende til at søge ind på uddannelsen til møbelsnedker.

 


"Snedkeruddannelsen betyder for mig, at jeg kan dyrke min hobby i mange timer i løbet af dagen, og så kan jeg jo læse i min fritid, hvis jeg vil - det er drømmetænkning for mig"

Claire Lund, møbelsnedker-elev


En styrket viden

En gymnasial ungdomsuddannelse giver faglig viden, nye venskaber og åbner døre til et hav af uddannelsesmuligheder - heriblandt en erhvervsuddannelse. 

Den faglige viden fra klasselokalet kan tages med i værkstedet, mener Mikkel Hebsgaard Lauritsen. Han har taget en gymnasial ungdomsuddannelse fra STX og ser fremtidige fordele ved at kombinere sin studentereksamen med et svendebrev.


"Jeg synes helt sikkert, man skal overveje at tage en erhvervsuddannelse efter sin studentereksamen. Det er jo fedt, at man har den akademiske og håndværksmæssige viden på samme tid"

Mikkel Hebsgaard Lauritsen, møbelsnedker-elev


Find din drømmeuddannelse blandt en af vores mange erhvervsuddannelser. Du kan udfolde dine kreative evner, og med en studentereksamen og et svendebrev i hånden bliver du eftertragtet på arbejdsmarkedet.

Få overblikket over vores uddannelsestilbud og bliv klogere på optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister her.