Uddannelsens opbygning

På uddannelsen Digital Handel - salg og online marketing lærer eleven at arbejde digitalt med handel inden for:

·       salg og markedsføring

·       online marketing - SEO, SEM, Google Ads, m.m.

·       dataanalyse

·       e-commerce og supplychain

·       digital markedsføring

·       markedsanalyser

·       omnichannel

·       onlinekommunikation

·       digitale forretningsmodeller og strategier

·       hjemmeside design

·       kunderejse

·       e-mailmarketing

På uddannelsen lærer eleven, hvad der skal til for at sælge varer via webshop. Disse elever er digitale håndværkere og ved, hvor stor betydning selv den mindste justering i en webshops ”maskinrum” kan have på omsætningen.

Elever inden for Digital Handel B2B kan arbejde hos fx en online/netbutik, et webbureau inden for marketing eller hos B2B-virksomheder, som har B2B online-handel som en del af en virksomheds website – mulighederne er rigtig mange inden for ”Digital Handel – salg og online marketing”.

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. De fleste virksomheder ansætter elever, når de har gennemført grundforløbet, men det er også muligt at ansætte elever i Ny Mesterlære, der dækker både grundforløbet og hovedforløbet.

Hovedforløbet er 2 år og foregår primært med praktisk oplæring i virksomheden. Undervejs skal eleven på skoleophold, hvor der bygges teoretisk viden til at støtte den praktiske erfaring. Som afslutning på uddannelsen skal eleven lave en fagprøve, der tager udgangspunkt i hverdagen i virksomheden.

 

Praktisk oplæring i virksomheden 

I det daglige arbejde i virksomheden skal eleven oplæres i henhold til målene fastsat i praktikplanen. Oplæringen skal ske inden for emnerne: 

•Koncept og digital forretningsforståelse

•Virksomhedens digitale platform

•Digitalt salg og kundekontakt

•Digital drift 

•Data management

 


Inden for hvert emne er der en række obligatoriske oplæringsmål samt en række valgfrie mål, hvorved virksomheden kan lave en praktikplan, der er tilpasses hverdagen i virksomheden.


Skoleophold

Undervejs i uddannelsestiden skal eleven på skoleophold, hvor eleven får det teoretiske fundament. Skoleophold består af 5 ugers obligatorisk undervisning og 2-6 ugers valgfri undervisning.