Vil du gerne have en gymnasieuddannelse med afsæt i krop og bevægelse? Er du interesseret i sportens verden – og kunne du tænke dig at gå i klasse med andre unge, som deler din interesse for idræt? Leder du efter den helt rigtige ungdomsuddannelse i Herning og omegn?

Så er Idrætsgymnasiet Herningsholm noget for dig. Vi optager elever igen august 2024.

Her får du alle de fag, som gør dig klar til en naturvidenskabelig videregående uddannelse – og vi har fokus på idræt i ALLE fag!

Vi kobler teori og praksis. Det betyder, at vi for eksempel tester træningskoncepter i vores eget fitnesscenter Ambolten, studerer fysiologien i laboratoriet og ofte flytter undervisningen ud i virkeligheden. 

Matematikken kan bruges til at måle en bolds retning og fart, i teknologi kan du og kammeraterne designe produkter til genoptræning og sport, og biologitimerne kan bruges til at forstå mekanismerne bag kroppens funktioner.

Et gymnasium, hvor du får mulighed for både at fordybe dig og få sved på panden.

En studieretning med fremtid

En HTX-uddannelse med idræt som studieretning er helt oplagt for dig, der vil læse medicin, idræt, være ingeniør eller noget helt andet inden for naturvidenskabens verden. 

Men du behøver ikke at have en naturvidenskabelig uddannelse som mål. Måske vil du bare dyrke din passion for idræt, sundhed og bevægelse, mens du tager din studentereksamen.

En studentereksamen fra Idrætsgymnasiet giver dig nemlig adgang til op mod 250 forskellige videregående uddannelser – og sikkert også lige netop din drømmeuddannelse.Hverdagen på Idrætsgymnasiet handler om idræt, bevægelse og træning. Og den passion tager vi selvfølgelig også med ud af huset flere gange i løbet af de tre år! Udover introtur og en række mindre udflugter og virksomhedsbesøg begiver vi os i løbet af gymnasietiden ud på tre større ture.

 

Bevægelse og fællesskab i det fri

På førsteåret skal vi på ægte friluftstur med alt, hvad det indebærer. Overnatte i det fri. Lære hinanden at kende uden for de trygge klasselokaler. Mad over bål. Og fede, adrenalinfremkaldende aktiviteter, der giver os oplevelser sammen, som vi kan leve længe på.

 

Rejs med til træningsdestination nr. 1

På andet år går turen til intet mindre end et mekka for sport, motion og samvær – nemlig La Santa Sport på Lanzarote. Her skal vi udfordre os selv i det store aktivitetsprogram, der tæller mere end 80 forskellige sports- og træningsaktiviteter. Og selvfølgelig endnu engang styrke fællesskabet på udebane.

 

Sne, ski og socialt samvær

Intet idrætsgymnasium uden skitur. Når vinteren melder sin ankomst på tredje år, kalder de sneklædte pister, adrenalinsuset og hyggestunderne. Vi skal selvfølgelig på ski, hvor vi skal udfordre os selv og hinanden i skiløb, lære eller forfine teknikken og have det sjovt. 


Bliv en del af et tæt idrætsfællesskab

Ud over at få lov til at bruge idrætten som et redskab til at blive klogere på naturvidenskab, krop og fysik, bliver du på Idrætsgymnasiet også en del af et særligt fællesskab. Et fællesskab for unge, der deler en interesse og passion for idræt og bevægelse.

Interessen for idræt, krop og bevægelse har aldrig været større. Og vi vil gerne give dig mulighed for at vælge efter interesse allerede på ungdomsuddannelsen. Det giver dig nemlig den helt rigtige motivation til at gøre dit bedste gennem de tre år.

Du skal ikke kun blive fagligt dygtigere og klar til en videregående uddannelse – men også have det sjovt imens. Du skal føle dig hjemme på din egen uddannelse.


Er du interesseret i at høre mere om Idrætsgymnasiet i Herning? 

Find ud af mere om Idrætsgymnasiet ved at følge med på Instagram og Facebook eller kontakte Allan.

Allan Hankelbjerg Høvenhoff

Mail: alhh@slet-dette.herningsholm.dk 

1.       Gå til www.optagelse.dk

2.       Klik på "søg ungdomsuddannelse"

3.       Udfyld dine personlige stamdata og start ny ansøgning.

4.       Vælg "Gymnasial uddannelse"

5.       Vælg "HTX, teknisk studentereksamen"

6.       Vælg "Herningsholm Gymnasium, HHX og HTX Herning"

7.       Udfyld de følgende punkter om beviser, bilag, forrang og særlig støtte

8.       Tryk "gennemfør ansøgninger"

9.       Hvis du ønsker at gå på Idrætsgymnasiet, skal du blot skrive dette til uddannelsesleder, Mie Aasted på maa@slet-dette.herningsholm.dk, så sørger vi for, at du kommer på Idrætsgymnasiet.

Du vil desuden modtage et velkomstbrev medio juni, hvor der også er mulighed for at angive, at du ønsker at starte på Idrætsgymnasiet.


Vi glæder os til at byde dig indenfor i Idrætsgymnasiet Herningsholms helt eget fitnesscenter, som snart står klar. 

Men vidste du, at vi også kommer til at tage passionen for idræt, bevægelse og træning ud af huset i løbet af dine tre år i gymnasiet? Sammen udforsker vi alle idrætsfaciliteterne i Herning og omegn.

 

GLÆD DIG TIL: 

• Mountainbike

• Klatring

• Ishockey

• Boldspil

• Fitness

• Vandsport

• Gymnastik

• Discgolf

 ... og meget, meget andet!

Ses vi?

 

 Julie Hesselvig

19 år, Herning

Julie var på brobygning på HTX i 10. klasse. Det var især laboratorierne og det praktiske arbejde, som hun fandt spændende. Fagene passende hende ret godt - især naturvidenskab.

 

Hvilken studieretning går du på? Og hvilke overvejelser havde du i forhold til valg af studieretning?

Jeg går på Idrætsgymnasiet med idrætsvidenskab som fokus. Jeg dyrker elitesport, hvilket gav mig muligheden for at kombinere idræt med faglighed og at nørde idræt. Da jeg startede på HTX, vidste jeg ikke, hvilken studieretning jeg ville vælge, men i grundforløbet fik jeg mulighed for at prøve idræt. Denne studieretning giver mig mulighed for at være aktiv i løbet af dagen.

 

Hvad er det bedste ved at være HTX-elev på Herningsholm?

Især projektarbejdet på 3. år er rigtig fedt. Her har jeg valgt teknikfaget Proces, Levnedsmiddel og Sundhed. I teknologi-faget på 2. år var der også meget gruppearbejde. Når man arbejder i projektarbejde, har vi mulighed for et frit forløb, hvor kun fantasien sætter grænser. Jeg har lavet alt fra et vækstskab til en creme.

Projektarbejdet lærer også én at tage ansvar for egen læring i forbindelse med projekterne, og dermed ruster det én til at læse videre på universitetet. På skolen er der mange værksteder og gode faciliteter.

 

Hvad er det bedste ved din studieretning?

Idræt skaber et kæmpe fællesskab. Vi er de første på idrætsvidenskab, og der er ikke så mange i klassen, men vi har et virkelig stærkt fællesskab, da vi er sammen på en anden måde, når vi har idræt.

 

Hvad er det mest spændende projekt, du har været med til?

I mit eksamensprojekt i teknikfaget Proces, Levnedsmiddel og Sundhed arbejdede jeg sammen med tre piger fra studieretningen sundhedsvidenskab. Vi lavede pasta med protein fra alger, hvor vi bl.a. lavede en sensorisk analyse. Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så godt. Vi har faktisk lavet reelt produkt, som giver værdi og faktisk kan noget.

 

Hvordan er studiemiljøet på Idrætsgymnasiet og HTX?

Jeg bruger rigtig meget af min fritid på at træne løb, som jeg dyrker på eliteniveau. Jeg deltager derfor ikke i alle arrangementer på skolen. Gallafesten var rigtig god, og den årlige fodboldturnering, Frihedscup, hvor alle klasser deltager, er også hyggelig.

 

Hvad laver du i din fritid?

Jeg dyrker atletik på eliteplan - 400-meter og 800-meter-løb. Det bruger jeg ca. 20 timer på om ugen. Skolen er forstående, så tiden ikke bliver alt for presset. Jeg er med på en talent-ordning, hvor jeg har en mentor, som hjælper med at planlægge tiden, fx i forhold til afleveringer. I år har jeg bl.a. været på træningslejr med Sparta i København.

 

Hvad er dine planer for fremtiden?

Jeg skal have et sabbatår. Jeg har søgt et serviceassistent-job på Gødstrup Sygehus. Det kunne være meget relevant, da jeg skal læse medicin om et år.