Vil du gerne have en gymnasieuddannelse med afsæt i krop og bevægelse? Er du interesseret i sportens verden – og kunne du tænke dig at gå i klasse med andre unge, som deler din interesse for idræt? Leder du efter den helt rigtige ungdomsuddannelse i Herning og omegn?

Så er Idrætsgymnasiet Herningsholm noget for dig. Vi optager elever igen august 2023.

Her får du alle de fag, som gør dig klar til en naturvidenskabelig videregående uddannelse – og vi har fokus på idræt i ALLE fag!

Vi kobler teori og praksis. Det betyder, at vi for eksempel tester træningskoncepter i vores eget fitnesscenter Ambolten, studerer fysiologien i laboratoriet og ofte flytter undervisningen ud i virkeligheden. 

Matematikken kan bruges til at måle en bolds retning og fart, i teknologi kan du og kammeraterne designe produkter til genoptræning og sport, og biologitimerne kan bruges til at forstå mekanismerne bag kroppens funktioner.

Et gymnasium, hvor du får mulighed for både at fordybe dig og få sved på panden.

En studieretning med fremtid

En HTX-uddannelse med idræt som studieretning er helt oplagt for dig, der vil læse medicin, idræt, være ingeniør eller noget helt andet inden for naturvidenskabens verden. 

Men du behøver ikke at have en naturvidenskabelig uddannelse som mål. Måske vil du bare dyrke din passion for idræt, sundhed og bevægelse, mens du tager din studentereksamen.

En studentereksamen fra Idrætsgymnasiet giver dig nemlig adgang til op mod 250 forskellige videregående uddannelser – og sikkert også lige netop din drømmeuddannelse.


Som elev på Idrætsgymnasiet er fysisk bevægelse en af grundstenene i uddannelsen.
Derfor vil der 1-2 gange om ugen være "træning" på skemaet udover idrætsundervisningen.


Magnus gør klar til noget stort


Hverdagen på Idrætsgymnasiet handler om idræt, bevægelse og træning. Og den passion tager vi selvfølgelig også med ud af huset flere gange i løbet af de tre år! Udover introtur og en række mindre udflugter og virksomhedsbesøg begiver vi os i løbet af gymnasietiden ud på tre større ture.

 

Bevægelse og fællesskab i det fri

På førsteåret skal vi på ægte friluftstur med alt, hvad det indebærer. Overnatte i det fri. Lære hinanden at kende uden for de trygge klasselokaler. Mad over bål. Og fede, adrenalinfremkaldende aktiviteter, der giver os oplevelser sammen, som vi kan leve længe på.

 

Rejs med til træningsdestination nr. 1

På andet år går turen til intet mindre end et mekka for sport, motion og samvær – nemlig La Santa Sport på Lanzarote. Her skal vi udfordre os selv i det store aktivitetsprogram, der tæller mere end 80 forskellige sports- og træningsaktiviteter. Og selvfølgelig endnu engang styrke fællesskabet på udebane.

 

Sne, ski og socialt samvær

Intet idrætsgymnasium uden skitur. Når vinteren melder sin ankomst på tredje år, kalder de sneklædte pister, adrenalinsuset og hyggestunderne. Vi skal selvfølgelig på ski, hvor vi skal udfordre os selv og hinanden i skiløb, lære eller forfine teknikken og have det sjovt. 


Bliv en del af et tæt idrætsfællesskab

Ud over at få lov til at bruge idrætten som et redskab til at blive klogere på naturvidenskab, krop og fysik, bliver du på Idrætsgymnasiet også en del af et særligt fællesskab. Et fællesskab for unge, der deler en interesse og passion for idræt og bevægelse.

Interessen for idræt, krop og bevægelse har aldrig været større. Og vi vil gerne give dig mulighed for at vælge efter interesse allerede på ungdomsuddannelsen. Det giver dig nemlig den helt rigtige motivation til at gøre dit bedste gennem de tre år.

Du skal ikke kun blive fagligt dygtigere og klar til en videregående uddannelse – men også have det sjovt imens. Du skal føle dig hjemme på din egen uddannelse.

Er du interesseret i at høre mere om Idrætsgymnasiet i Herning? 

Find ud af mere om Idrætsgymnasiet ved at følge med på Instagram og Facebook eller kontakte Mie.

Mie Antoinette Aasted Nielsen

Mail: maa@slet-dette.herningsholm.dk 
Tlf.:  2542 4520

1.       Gå til www.optagelse.dk

2.       Klik på ”søg ungdomsuddannelse”

3.       Udfyld dine personlige stamdata og start ny ansøgning.

4.       Vælg ”Teknisk Studentereksamen, htx ” samt årstal på Herningsholm Erhvervsgymnasium, HTX Herning

Her ser du en oversigt over de mulige studieretninger. Studieretningen med Biotek. A og Idræt B er Idrætsgymnasiet (mere info kan ses via det blå info-logo)

5.       Tryk ”Tilføj uddannelse”

6.       Tilføj en kommentar ang. ønsket om Idrætsgymnasiet i kommentarfeltet v. afslutning


Vi glæder os til at byde dig indenfor i Idrætsgymnasiet Herningsholms helt eget fitnesscenter, som snart står klar. 

Men vidste du, at vi også kommer til at tage passionen for idræt, bevægelse og træning ud af huset i løbet af dine tre år i gymnasiet? Sammen udforsker vi alle idrætsfaciliteterne i Herning og omegn.

GLÆD DIG TIL: 

• Mountainbike

• Klatring

• Ishockey

• Boldspil

• Fitness

• Vandsport

• Gymnastik

• Discgolf

 og meget, meget andet!

Ses vi?