Grib chancen – og start en uddannelse

Ønsker du at skifte spor og tage en erhvervsuddannelse, eller vil du gerne have papir på det, du allerede kan, men er i tvivl om, hvordan du gør?

Bare rolig. Det er aldrig for sent.

Vi kan rådgive dig, finde den rigtige uddannelse for dig og hjælpe dig videre. Få overblikket over de mange forskellige erhvervsuddannelser, vi tilbyder på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier nedenfor.

Der er uddannelsesstart to gange årligt i januar og august.

Se alle uddannelser


Kontakt os og hør mere om dine muligheder

Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Bliv faglært

Kontakt

Først student - så blikkenslager

Sofie Østergaard på 23 år er i gang med erhvervsuddannelsen til vvs-blikkenslager.

"Det er mega fedt og spændende, for du har en høj grad af frihed til at løse opgaverne, og jeg kan sætte mit helt eget præg på tingene," siger Sofie.

Som vvs-blikkenslager kommer man til at arbejde med mange forskellige ting. Det kan være alt fra plader til tagrender, nedløb, tage, tårne og facader til installation af vand, gas og varme.

"Det kan også være udformningen af en kvist. Sådan en kan have mange forskellige udtryk, og overholder du reglerne, kan du få den til at se ud, som du gerne vil have," siger Sofie.

I forvejen har Sofie en HHX-studentereksamen, som bliver god at have, når hun er udlært. Hun ønsker nemlig at læse videre og blive en byggeleder, der har et stærkt kendskab til det praktiske arbejde. For hende er det derfor bestemt ikke en ulempe at have en dobbeltuddannelse – heller ikke selv om man skal ind og sidde på kontor efterfølgende.

"Jeg kan bedre hjælpe og guide håndværkerne ude i marken, der ringer ind med et problem, når jeg selv har prøvet det. Jeg har udviklet mig på en helt anden måde, end hvis jeg bare tog kontorvejen direkte," siger Sofie.

Når man som kvinde træder ind i et mandefag, kunne man måske godt tro, at der bliver sat spørgsmålstegn ved, om man nu er stærk og dygtig nok. Men det har hun ikke oplevet. Snarere tværtimod.

"Alle har været søde, og jeg har lært helt vildt meget at gå sammen med en stor flok mandlige håndværkere. Tonen er lidt mere ligefrem, men det betyder også, at man bliver kastet direkte ud i tingene. Jeg har nydt min tid på Herningsholm," siger Sofie med et smil.

Blikkenslagerfaget har i det hele taget bidt sig fast i Sofies familie.

Ud over Sofie har også storebror og lillebror valgt at gå i farens fodspor og blive blikkenslager.

Ivan klar til ny retning i arbejdslivet

Ivan Koba er 39 år og i gang med Grundforløb 2 på smedeuddannelsen.

Han nåede at arbejde 12 år i minkbranchen, før han blev nødt til at skifte karrierespor. Det er han glad for i dag.

"Jeg fik ansættelse som vikar på en produktionsvirksomhed, der hedder Airheat. Virksomheden producerer varme- og ventilationsanlæg. Her laver jeg alt muligt spændende. Jeg ser det som en fantastisk mulighed, at de har tilbudt mig at komme i lære hos dem som smed," siger Ivan, der får løn under dele af uddannelsen.

Han havde hørt meget godt om smedeuddannelsen på Herningsholm fra sine venner, så derfor var han ikke i tvivl om, hvor han skulle tage skoleforløbet.

"Man lærer at bruge sine hænder på en ny måde, og når man får en plade i hånden, så skaber man selv noget. Senest har vi konstrueret et bålfad fra bunden," siger Ivan, der ser stor værdi i at lære nyt hele tiden, betjene store maskiner og i det hele taget blive udfordret på forskellige områder.

Hjemme hos Ivan sker der også nyt. Hans kone er i gang med en uddannelse til maskinsnedker, og næste år glæder han sig til at blive far for anden gang.Under vores kursusoversigt kan du finde både den regionale og den nationale positivliste, så du nemt kan få et overblik over dine muligheder.