For dig der vil arbejde i finansverdenen. Eller som revisor. Eller ejendomsmægler. Eller bare er vild med tal...

Formål

Du får dybdegående viden om virksomheder, deres drift, økonomi og rolle i samfundet.

Vi arbejder med konkrete opgaver. Du lærer blandt andet, hvilket overvejelser der skal gå forud for en beslutning om en investering, og hvordan man beregner de økonomiske konsekvenser af forskellige investeringer. 

Vi inddrager det lokale erhvervsliv, når det er muligt, fx ved besøg hos banker eller revisorer. 

Undervisningen

For at arbejde med finans og økonomi skal du kunne regne og kende din virksomhed. Du skal bl.a. vide, hvilke overvejelser der skal til forud for en beslutning om en investering. Skal virksomheden låne eller bruge af egenkapitalen? Hvilke konsekvenser vil valget have for virksomheden nu og i fremtiden?

Fagpakke

I Virksomhedsøkonomi kommer du til at se på virksomheders regnskaber, og du kommer til at analysere virksomhedens mulighed for øget overskud.

I Matematik arbejder du med de dele af matematikken, som er mest brugt inden for samfundsvidenskab og økonomi. Med matematik på A-niveau får du åbnet døren til ekstra mange videregående uddannelser.  

Vi anbefaler, at du tilvælger finansiering på B-niveau.

Herningsholm er et af få gymnasier, hvor finansiering kan vælges på B-niveau. I faget kommer du blandt andet i dybden med privates investeringer i aktier og andre værdipapirer. Du lærer også om fx virksomheders investeringer i maskiner samt finansieringen heraf. 

På studieretningen kan du ved hjælp af valgfag opnå 5 fag på A-niveau, hvilket giver en ekstra bonus til dit eksamensresultat.

 

Tilmeld dig en uddannelse!