For dig der er nysgerrig på bæredygtighed og sundhed - måske ønsker du en karriere inden for sundhedssektoren, eller også drømmer du om at arbejde med med fremtidens fødevarer. Med udgangspunkt i matematik og bioteknologi sparkes døren ind til en avanceret naturvidenskabelig verden med fokus på liv og sundhed.

Formål

Du kommer til at arbejde med sundhed, bæredygtighed og fremtidens fødevareteknologi. En del af arbejdet foregår i felten eller i laboratoriet. 

Undervisningen

På studieretningen Sundhedsvidenskab foregår en væsentlig del af undervisningen i laboratoriet, hvor vi sammen tester teorien i praksis. Undervisningen fokuserer på at arbejde naturvidenskabeligt og teknologisk med sundhed, krop og psyke. Du kommer til at arbejde med emner som fx økologi, velvære og bæredygtighed, og du vil benytte dig af den seneste nye viden, når du observerer, behandler og omsætter data.

På HTX samarbejder vi med virksomheder og andre institutioner, og du vil derfor en stor del af tiden lære teorien ved at arbejde med aktuelle og samfundsrelevante projekter.

Fagpakke

Matematik A og Bioteknologi A er de bærende fag på studieretningen.

På studieretningen får du 4 fag på A-niveau og kan ved hjælp af valgfag opnå 5 fag på A-niveau, hvilket giver en ekstra bonus til dit eksamensresultat.

 

Tilmeld dig en uddannelse!

 

 

Nisha Vasanthan

19 år, Herning

Nisha var på brobygning i 9. klasse, hvor hun blev fanget og inspireret af undervisningen. Fx var hun glad for, at de lavede meget gruppearbejde i matematik. Hun overvejede også andre gymnasieuddannelser, men blev hurtigt klar over, at der var flere fordele ved HTX på Herningsholm end på andre gymnasier.

 

Hvilken studieretning går du på? Og hvilke overvejelser havde du i forhold til valg af studieretning?

Jeg går på sundhedsvidenskab. Jeg overvejede også naturvidenskabsstudieretningen, men muligheden for Biotek A på sundhedsvidenskab var den overvejende grund til, at det blev denne linje. Biotek A er spændende og relevant i forhold til den verden, vi lever i.

 

Hvad er det bedste ved at være HTX-elev på Herningsholm?

Gruppearbejde er helt klart det bedste ved at være på HTX. Muligheden for at arbejde praktisk i laboratorierne og ikke kun lære teorien giver en ekstra dimension i forhold til projektarbejde. Muligheden for at udarbejde et praktisk element fx at gå i køkkenet til sensoriske analyser eller lave et vækstskab ved tømrerne.

 

Hvad er det bedste ved din studieretning?

Der er flere gode ting ved vores studieretning. Vi har spændende fag på et højt niveau og vi laver forsøgsarbejde i mange af fagene fx i fysik og biotek. Det er rigtig godt at være i laboratorierne. I stedet for at sidde ned hele dagen, får man brugt kroppen. Man forstår også teorien meget bedre, når man har lavet det praktisk. Derudover giver HTX mange muligheder bagefter.

 

Hvad er det mest spændende projekt, du har været med til?

Der er især to spændende projekter, som jeg gerne vil fortælle om. I teknikfaget Proces, Levnedsmiddel og Sundhed lavede vi et forsøg med at optimere pirogger i forhold til næringsindholdet. Formålet var at sikre en næringsrig frokost til skolebørn. Vi optimerede på melet og lavede en sensorisk analyse på ca. 40 personer fra årgangen. Det virkede meget professionelt.

Til vores eksamensprojekt i teknologi på 2. år lavede vi et vækstskab, så man kunne dyrke grøntsager hjemme i køkkenet. Eftersom vejret og miljøet ændrer sig, ville vi lave et vækstskab således, at det var nemmere at være selvforsynende.

 

Hvordan er studiemiljøet på HTX?

Der er et godt fællesskab på Herningsholm, hvor man hjælper hinanden på hele årgangen. Der er en god stemning i fællesområderne. Alle kender hinanden, da vi har været på studietur sammen hele årgangen på 3. år.

 

Hvad laver du i din fritid?

I min fritid spiller jeg badminton med hele min familie. Jeg dyrker fitness og så går der også en del tid med skolearbejde.

 

Hvad er dine planer for fremtiden?

Først skal jeg have et sabbatår. I mit sabbatår vil jeg gerne have et fysisk arbejde, hvor jeg skal bruge kroppen. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg skal læse bagefter, men jeg har god tid i mit sabbatår til at tænke over det.