For dig der vil arbejde i finansverdenen. Eller som revisor. Eller ejendomsmægler. Eller bare er vild med tal...

For dig der også drømmer om en karriere i en virksomheds økonomi- og regnskabsafdeling, i den finansielle sektor eller gerne vil uddanne dig til ejendomsmægler, revisor, finansøkonom, investeringsrådgiver. Eller for dig der ønsker at læse videre inden for økonomi og finansiering.

Formål

Målet med denne studieretning er, at du får dybdegående viden om, hvordan virksomhederne fungerer, hvorledes de kan finansiere forskellige investeringer, og hvilken betydning de har for det danske samfund.

Økonomiens udvikling i Danmark og resten af verden har stor betydning for virksomhederne. Deres muligheder for at tilpasse sig, så de bedre kan skabe overskud og arbejdspladser, er også noget, du bliver klog på.

Undervisningen

I studieretningen arbejder vi med højaktuelle emner inden for samfundsøkonomi og virksomhedsøkonomi, hvor teori kobles med virkeligheden: Hvilke konsekvenser har det for eksempel for både dansk og international økonomi, når amerikanske præsidenter træffer økonomisk/politiske beslutninger.

Vi griber også fat i, hvilke overvejelser danske virksomheder gør sig på baggrund af den økonomiske udvikling på verdensplan, og hvilke konsekvenser kan det få på årsregnskabet.

Fagpakke

Vi har sammensat en fagpakke til studieretningen for at understøtte målet om, at du skal opnå indgående kendskab til virksomhedernes rolle og betydning i samfundet. Ud over studieretningsfaget Virksomhedsøkonomi A med virksomhedens økonomistyring i fokus, får du også faget International økonomi A, hvor du beskæftiger dig med, hvordan udviklingen i den nationale og den internationale økonomi påvirker forretningsmulighederne for danske virksomheder.

Hvis du vælger Spansk A som dit 2. fremmedsprog, får du samlet fem fag på A-niveau, hvilket giver en ekstra bonus til dit eksamensresultat.

Hvis du vælger Tysk B som dit 2. fremmedsprog, har du mulighed for fx at opgradere Matematik eller Tysk til A-niveau.

Tilmeld dig en uddannelse!