Vil du gerne arbejde med metal og mekanik? Så er det her måske fagretningen for dig.

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:

Du får viden om, hvilke forventninger, krav og arbejdsprofiler der er for uddannelserne, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget.

Hverdagen på skolen vil være meget anderledes end den, du kender fra grundskolen. Undervisningen vil være en blanding af projektarbejde og praktisk arbejde i værksteder, som relaterer til fagområderne. I vores værksteder får du mulighed for at prøve kræfter med reparationer, servicering og justeringer af forskellige køretøjer samt udvikle, tegne og producere brugsting i metal. Desuden får du mulighed for at prøve kræfter med robotteknologi, at programmere computerstyrede maskiner, konstruere 3D-modeller og printe prototyper.

Du vil komme til at arbejde med forskellige praktiskorienterede projekter, hvor du bl.a. kommer til at tegne, beregne og forstå dokumentation til brug for gennemførelsen af de forskellige projekter.

Du er med til at skabe produkter fra idéfase til fremstilling af færdige brugsting. Det kan for eksempel være en lysestage, en grill, eller måske har du selv en spændende idé til en lille opgave. Andre projekter kunne være at fremstille en cykeltrailer, en mærkelig cykel eller et andet køretøj og måske at udarbejde en brugsanvisning på de ting, du fremstiller.

Gennem tværfaglige projekter vil du blive præsenteret for cases (problemstillinger), som kan opstå på din fremtidige arbejdsplads, og du vil lære, hvordan du bedst kan løse disse opgaver ved at arbejde i teams.

Derudover kommer du til at arbejde med og forstå computerteknologi, og du vil også lære noget om sundhed, samfund og arbejdsmiljø. Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.

Fagretningen udbydes med EUX på følgende uddannelser:  


Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Teknologi, byggeri og transport.

Læs den lokale undervisningsplan (LUP) for fagretningen.


Vil du vide mere?

Søren Steffensen
Fagretningsansvarlig