En eventkoordinator planlægger og arrangerer aktiviteter, f.eks. koncerter, fester og sportsevents. Du lærer at udvikle nye ideer og at realisere ideerne i praksis.

En vigtig del af arbejdet går ud på at finde den rette oplevelse, der passer til kundens behov. Det foregår ofte i samarbejde med mange forskellige mennesker.

Som eventkoordinator lærer du også om økonomi, booking og kontrakter. En eventkoordinator kan arbejde i pr-bureauer, feriecentre, forlystelsesparker, sportsklubber, storcentre m.m.

På skolen får du undervisning i fag som eventgennemførelse, eventplanlægning, eventudvikling og afsætning.

Der er ikke uddannelsesgaranti på eventkoordinatoruddannelsen.

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til handelsøkonom, designteknolog, markedsføringsøkonom og serviceøkonom.

Varighed

Uddannelsen til eventkoordinator varer maksimalt 3 år.

Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.

Bemærk, at der er adgangsbegrænsning på Grundforløb 2. Læs mere under "Sådan tilmelder du dig".

Det er ikke muligt at tage hovedforløbet på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Vi henviser i stedet til Aarhus Business College.

Online eller på hold?

I vores afdeling i Handelshuset på Tingvej i Herning foregår vores undervisning i ordinære klasser som holdundervisning.

Du kan også tage grundforløbet som onlineundervisning.

Fleksibel undervisning i Ikast

I vores afdeling i Ikast har vi løbende optag og starter hold hver anden uge, så du kan blive hurtigt klar til arbejdsmarkedet. 

Undervisningen foregår i vores flex-lokaler, hvor elevgruppen primært er voksne og dermed typisk er lidt ældre end på vores ordinære hold. 

Vi tilbyder grundforløb til detailhandel, b2b-handel, eventkoordinator og kontor (obs EUX-studiekompetenceåret udbydes kun i Herning). 

Har du allerede en praktikplads, kan du tage uddannelsen som Ny Mesterlæreforløb, hvor du skiftevis er i skole og i din praktikvirksomhed.

Er du student med STX, HTX eller HF tilbyder vi særligt tilrettelagte grundforløb, så du hurtigt bliver klar til en praktikplads.

Mangler du blot et enkelt fag eller to, tilbyder vi en række fag i Åben Uddannelse f.eks. dansk, engelsk, matematik og meget mere, ligesom her er mulighed for at få styrket dine it-kompetencer med AMU-fag i åbent værksted.

Læs mere på vores kursusside under ”Åben uddannelse” og ”Handel, kontor og it”.

 

 


For at begynde på en erhvervsuddannelse skal du have opnået et 2-tal i gennemsnit i dansk og et 2-tal i gennemsnit i matematik fra folkeskolens afgangsprøve.

Hvis du ikke kan opfylde karakterkravene, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.

Læs mere og tilmeld dig optagelsesprøve

Uddannelse med adgangsbegrænsning

På uddannelsen til eventkoordinator er der adgangsbegrænsning på Grundforløb 2. Det betyder, at du skal have en praktikplads i en virksomhed eller en af de få pladser på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier for at blive optaget på uddannelsen.

Pladserne på Herningsholm tildeles efter først til mølle-princippet. Du skal søge via optagelse.dk.


Tilmeld dig

Tilmelding foregår på www.optagelse.dk. 

Hvis du gerne vil starte på uddannelsen til eventkoordinator, skal du på www.optagelse.dk: 

 • tilmelde dig fagretningen Handel, event og mediegrafik under hovedområdet: Kontor, handel og forretningsservice
  (Grundforløb 1: Hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for cirka 26 måneder)

Eller:

 • tilmelde dig direkte til eventkoordinatoruddannelsen
  (Grundforløb 2: Hvis du er under 25 år og har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end 26 måneder siden eller har en læreplads)

Fag

På Grundforløb 2 har du en blanding af grundfag og fagområder, som er med til at gøre dig klar til at starte på uddannelsens hovedforløb.

Grundfag

 • Afsætning C
 • Dansk C
 • Engelsk C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • It C

For at kunne begynde på hovedforløbet til eventkoordinator skal du have bestået (som gennemsnit af fem fag):

 • Dansk C
 • Engelsk C
 • Erhvervsøkonomi C
 • Afsætning C
 • Informationsteknologi C

Under hovedforløbet er du skiftevis på skoleophold og i praktik i en virksomhed.

Du behøver ikke have en læreplads, inden du starter på uddannelsen. Flere finder først en læreplads, efter at de er begyndt på uddannelsen.

Hvis du ikke har en læreplads, når du afslutter Grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skolepraktik. Det betyder, at skolen fungerer som din mester, indtil du finder en læreplads.

Hvis du allerede har fundet en lære-/praktikplads, kan du begynde din uddannelse i virksomheden, inden du starter på grundforløbet.

Læs mere om lære- og praktikplads i studiehåndbogen.

Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.

Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en praktikaftale med en virksomhed.

Hvis du endnu ikke har fået en praktikaftale med en virksomhed, kan du komme i skolepraktik* **. 

I skolepraktikken fungerer Herningsholm som din praktikplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed. 

 

*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.

**Der er ikke skolepraktik på uddannelsen til eventkoordinator.

Vil du vide mere?

Din vejleder

Ann-Dorte Høyer Svane

72 13 48 31
ads@herningsholm.dk 

Også som EUX

Med EUX bliver du både student og faglært på én gang.
EUX har et højere fagligt niveau og giver dig endnu flere fremtidsmuligheder. 

Studiehåndbog

I studiehåndbogen finder du alt det praktiske, der vigtigt at vide, når du er elev på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier - herunder studie- og ordensreglementet.

Tilmeld uddannelse

Sådan tilmelder du dig din drømmeuddannelse. Læs mere om blandt andet optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister.