For dig der vil udforske meningsfulde løsninger i it-branchen. Måske har du hørt om Neurale Netværk, AI, Big Data eller it-sikkerhedsproblemer.

Formål

Med udgangspunkt i teoretisk viden og praktiske studier af innovative og virkelighedsnære it-systemer lærer du at udvikle egne it-systemer ved brug af programmering, databaser og interaktionsdesign, og du kommer til at arbejde med forskellige perspektiver på it-sikkerhed.

Undervisningen

Vi arbejder med netværk, databaser, arkitektur, it-sikkerhed og modellering. Du får også en grundlæggende viden om kunstig intelligens (AI). Du kan være med, uanset hvilket niveau dit forhåndskendskab ligger på.

Vi samarbejder med virksomheder og andre institutioner, og du vil derfor en stor del af tiden lære teorien ved at arbejde med nutidige og aktuelle projekter.

Fagpakke

Matematik A og informatik B er de bærende fag på studieretningen.

 

 

Tilmeld dig en uddannelse!

 

 

Andreas Poulsen

19 år, Herning

Han var i brobygning på Herningsholm, men Andreas overvejede ikke andre ungdomsuddannelser end HTX. Han vidste, at det var IT-videnskab, han skulle gå på, da han så kunne få undervisning i programmering og informatik.

 

Hvilken studieretning går du på? Og hvilke overvejelser havde du i forhold til valg af studieretning?

IT-videnskab, da det er her, jeg kan få mest undervisning relateret til computere. Jeg har altid haft interesse for IT, og jeg gamer i fritiden. Muligheden for at få matematik på A-niveau og IT samtidig på denne linje - og knap så meget naturvidenskab - er årsagen til, at jeg har valgt denne studieretning.

 

Hvad er det bedste ved at være HTX-elev på Herningsholm?

Jeg er især glad for faget Programmering.

 

Hvad er det bedste ved din studieretning?

Informatik er rigtig fedt! Der er et godt sammenhold i klassen, og vi hygger os sammen. Vi er alle lidt nørdede, men det er bare fedt.

 

Hvad er det mest spændende projekt, du har været med til?

Det selvvalgte eksamensprojekt i Programmering. Vi web-scrapede opslag, og via automation kunne vi optimere processen.

Jeg har lært rigtig meget om gruppearbejde her på HTX. Først var jeg i en gruppe, som ikke fungerede godt. Derefter har jeg bevidst undgået at være i gruppe med dem, jeg fungerer bedst med socialt, så nu vælger jeg ud fra, hvor jeg får det største faglige udbytte.

 

Hvordan er studiemiljøet på Herningsholm HTX?

Jeg har været med i festudvalget, hvilket har givet en større forståelse for det sociale. Jeg vil anbefale andre elever at melde sig ind i festudvalget. Gallafesten var rigtig god, og der var fuldt fremmøde fra klassen.

 

Hvad laver du i din fritid?

Jeg spiller i et band (Tensing) og arbejder som pizzabud og i KFUM. Derudover træner jeg to gange om ugen i skolens fitnesscenter Ambolten. Jeg træner sammen med en anden fra klassen. Det er fedt at kunne træne lige efter skole, og så er der altid nogle fra årgangen, som man kan træne med. Der går også en del af min fritid på programmering.

 

Hvad er dine planer for fremtiden?

Jeg vil gerne læse til software-ingeniør om 2-3 år. Først skal jeg dog holde et par sabbatår. Jeg skal på bartenderskole på Mallorca og arbejde som bartender bagefter.

Jeg overvejer desuden at melde mig som cyber-værnepligtig.