Et ophold i udlandet er en oplevelse og kan give dig faglige og personlige kvalifikationer, som efterspørges af fremtidens virksomheder. Du kan tage en del, eller hele din oplæring i udlandet og få tilskud til det fra OPU ordningen (AUB).

Der er to forskellige måder, du kan bruge OPU:

  • Udstationering: Hvis du har en dansk uddannelsesaftale, så kan du aftale en udstationering i udlandet med din arbejdsgiver, typisk vil det være en samarbejdspartner, et datter/søsterselskab, en underleverandør eller lignede. Udstationeringen skal min. vare en måned. 
  • Skoleudsendelse: Hvis du ikke har en dansk uddannelsesaftale, kan du, når du har gennemført grundforløbet, tage kontakt til en virksomhed i udlandet. Skolen skal dog forhåndsgodkende virksomheden inden praktikperioden starter. Skoleudsendelsen skal vare min. 3. måneder. Her er en aftale, som du kan bruge til inspiration: Agreement regarding apprentice work placement

Kontakt
OPU-vejleder Jane Bennetzen er på kontoret i lokale 26.11, hvor du altid er velkommen, hvis du har spørgsmål.

OPU-vejleder Jane Bennetzen
Tlf.: 72134602
E-mail: jb@herningsholm.dk 


Navn: Rasmus Fromm Jepsen
Uddannelse: Landbrugsuddannelsen
Alder: 21 år
Bopæl: Nørre Snede 

Jeg var i praktik i Australien i staten Victoria 245 km nordøst for Melbourne, i en lille by der hedder Charlton. Jeg boede ved praktikfamilien i min egen lille lejlighed, men spiste alle måltider med dem og brugte stort set alt min fritid med dem.
Første gang var jeg af sted 6 måneder og derefter 2 gange 3 måneder og skal afsted igen i 3-4 måneder. 
Jeg valgte at tage af sted, fordi det var min største drøm, og jeg var ledig på arbejdsmarkedet og fik chancen.

Alt simpelthen alt har været godt ved at være af sted. Jeg kom ned til den rareste familie og fik hurtigt noget ansvar for bedriften. Nu vil jeg så sige, at det er mit drømmejob, og jeg overvejer at rejse derned for at blive der permanent. 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan læse mere om OPU-ordningen her