Folkeskolelærere besøgte erhvervsskolen

50 lærere fra områdets folkeskoler brugte tirsdag den 8. november på at få et kig ind i Herningsholm Erhvervsskoles uddannelser til dette års Rullende Ungdomsuddannelser

Der var ungdomsuddannelser på skemaet, da lokale folkeskolelærere kiggede forbi Herningsholm Erhvervsskole for at høre mere om erhvervsuddannelser, EUX og de gymnasiale ungdomsuddannelser.

For halvdelen af de besøgende startede dagen med en introduktion til EUX og uddannelsen til industritekniker og snedker. Herefter stod den på rundvisning i industritekniker- og snedkerværkstederne, hvor lærerne havde mulighed for at snakke med elever og erhvervsskolelærere.

- Det var spændende at høre om industritekniker og snedker, for det er to uddannelser, som jeg ikke kendte meget til på forhånd. Det giver noget, sådan rent fysisk, at se værkstederne og omgivelserne. Nu ved vi lidt mere om, hvad vi har med at gøre, og føler, at vi kender det lidt. Så er det lettere at vejlede eleverne, sagde Mette Munk Buus fra Vildbjerg Skole.

- Jeg synes, at det var rart at se stedet og høre noget om for eksempel grundforløbet. Man får en bedre ide om, hvordan uddannelserne er stykket sammen, sagde Helle Hillebrandt fra Vildbjerg Skole.

HTX set indefra

Eftermiddagen gik med et besøg på erhvervsgymnasiet, hvor gruppen af lærere blev præsenteret for HTX. 

Uddannelseschef Anne-Marie Kristensen indledte med at fortælle generelt om HTX-uddannelserne, inden folkeskolelærerne fik mulighed for at snakke med både HTX-lærere og elever. Her blev der diskuteret alt fra elevernes sociale udfordringer til lærernes rolle.

- Det var rigtigt fint at få indblik i, hvordan lærerne oplever tendenserne blandt de unge. Der er jo stor udvikling både fagligt og socialt, sagde Mette Munk Buus om snakken med HTX-lærerne.

Folkeskolelærerne sluttede dagen af med en snak om, hvilke ungdomsuddannelser der ville være mest relevante for deres elever.