HTH er Årets Læreplads

Tirsdag den 5. november blev Årets Læreplads i Herningsholm Erhvervsskoles dækningsområde kåret. Nobia Danmark – HTH Køkkener løb med titlen

 

Én gang om året kan erhvervsskoleelever over hele landet indstille deres læreplads til titlen som Årets Læreplads.

Det valgte Linda Marie Toft at gøre ved sin læreplads – Nobia Danmark (HTH Køkkener) i Ølgod, og hendes indstilling blev udvalgt blandt 20 indkomne indstillinger til dommerkomitéen ved Herningsholm Erhvervsskole.

- Jeg synes, det er en god læreplads, og det skal andre også vide. Hans fortjener at få den ros for alt det, han gør for sine lærlinge, sagde Linda Marie Toft.

Det var en rørt driftsleder, Hans Graversen, der modtog kunstværk, blomster og diplom på virksomhedens vegne.

- Jeg blev så glad, da jeg hørte det. Men det er også I elevers fortjeneste, sagde han til de elever, der havde mulighed for at deltage i kåringen.

- Det er eleverne, der er med til at højne uddannelsen. I er kreative og idérige – nogle gange lidt for idérige. I stiller krav, og det er dejligt, sagde Hans Graversen, der også takkede Herningsholm Erhvervsskole for samarbejdet med at uddanne fremtidens maskinsnedkere.

Socialt ansvar

Fra Herningsholm Erhvervsskole var det uddannelsesleder Holger Frahm, der stod for talen til Årets Læreplads 2013.

- Det er en stor glæde at uddele Årets Læreplads til Nobia Danmark og ikke mindst til driftsleder Hans Graversen. Som der står i indstillingen, er der mange grunde til det. For det første er der en plan for hver eneste af de cirka 20 lærlinge, og Hans støtter og opmuntrer dem til at udfordre sig selv både i virksomheden og på skolen. I tager også socialt ansvar og hjælper lærlingene, og så har I fastholdt antallet af lærlinge, selvom der i svære tider er blevet reduceret i antallet af medarbejdere, sagde Holger Frahm blandt andet i sin tale.

Nobia Danmark er på baggrund af den lokale kåring indstillet til den nationale finale om at blive Årets Læreplads.