13 EUX-studenter med lyst til godt håndværk

Fredag den 24. juni var stoltheden i det danske håndværk omdrejningspunktet ved dimissionen af 13 EUX-studenter på Herningsholm Erhvervsskole

Stemmerne fra de cirka 80 gæster ved årets EUX-dimission blandede sig i fællessangen ”I Danmark er jeg født” af H.C. Andersen, hvor linjerne et lille land, og dog så vidt om jorden end høres danskens sang og mejselslag var som skrevet til anledningen.

- Hvad er Danmark mest kendt for ude i verden? Man kunne gætte på mange ting som Den lille havfrue og andre attraktioner. Men vi er allermest kendt for den nordiske måde at lave design og håndværk på, sagde direktør John Egebjerg i sin tale til dimittenderne. 

Uddannelseschef Martin Lyhne Holmgaard fremhævede i sin festtale, hvordan håndværket også er centralt for EUX-uddannelsen.

- I har fået jer en uddannelse, som bygger bro mellem det traditionelle gode håndværk og de ordinære gymnasiale uddannelser. I skal være stolte af jeres uddannelse og håndværk. Der vil altid være behov for gode mennesker, der kan levere et godt håndværk, sagde han til studenterne.

I har ikke fået en uddannelse

Årets EUX-studenterhold er kun det andet i rækken fra Herningsholm Erhvervsskole, men med en WorldSkills-sølvmedaljevinder blandt dimittenderne har uddannelsen lagt godt fra land. Martin Lyhne Holmgaard talte da også med åbenlys stolthed om elevernes tilgang undervisningen.

- I har en meget høj mødemoral, hvor I kommer hver dag og deltager aktivt i undervisningen. Resultatet ses tydeligt i kvaliteten af den uddannelse, I har taget. For det må man sige, at I har – I har taget en uddannelse. I har ikke siddet tilbagelænet, men været nysgerrige og aktive. Jeg har kæmpe stor respekt for jer, den uddannelse I har taget og med det engagement, I har gennemført uddannelsen med. Når jeg bliver spurgt, hvad det krævet at tage en EUX-uddannelse, så plejer jeg at sige, at det kræver lyst, vilje, vildskab og engagement. Og det har I, sagde han til de 13 EUX’ere. 

Dygtighed blev fremhævet

En vigtig del af dimission var igen i år uddelingen af priserne ”Den gode kammerat” og ”EUX-prisen Herningsholm”. 

”Den gode kammerat” skulle gå til en elev, der har været hjælpsom, taget ansvar i sociale sammenhænge eller bidraget til klassens sociale miljø, og efter en tæt afstemning blandt eleverne modtog Emil Holk Gramskær den ære.

Herefter blev tømrer Jeppe Lund Rasmussen kaldt op som vinder af EUX-prisen Herningsholm, som han fik overrakt af uddannelsesleder for EUX, Jens Bramstrup, med denne begrundelse:

- EUX-elev Jeppe Lund Rasmussen har gennem sit EUX-forløb vist særlig grad af lyst, evne og vilje til forene det gode håndværk med det høje teoretiske niveau. Det kommer bl.a. til udtryk gennem udvalgte projekter og en særdeles flot afsluttende svendeprøve.

Efter den mere højtidelige del af fejringen blev studenter og deres gæster sluppet løs til en hyggestund med lækker mad og bobler.