265 blå studenter

Agoraen på Herningsholm Erhvervsgymnasium dannede fredag den 26. juni rammerne for dimission for 265 glade og trætte blå studenter - 88 HTX-studenter med deres mørkeblå huer og 177 HHX-studenter med deres kongeblå huer på

Til klapsalver og tonerne af ”Congratulations” marcherede studenterne ind i Agoraen og kunne efter en fællessang lytte til vise ord fra to tidligere elever. 

Iben Dreyer Jakobsen og Kristian Sass-Petersen, der begge dimitterede i 2006 fra HHX i Herning, fortalte om deres vej igennem uddannelsessystemet. 

- Vælg det, du brænder for. Hæng i, for det er hårdt arbejde at nå det, man vil. Vælg uddannelses efter interesse og sæt jer ind i om undervisningsformen passer til jer, sagde Iben Dreyer Jakobsen, der arbejder som indkøbscontroller hos Region Midtjylland.

- Udnyt mulighederne for praktikophold, udveksling i udlandet og studiejob, supplerede Kristian Sass-Petersen, der er ansat som product manager hos Borg Automotive i Silkeborg. 

De to tidligere elever sluttede af med at vise deres klassebillede med titler på deres klassekammerater fra gymnasietiden, der vidner om, at man kan gå mange veje som HHX-student: Selvstændig, farmakonom, HR-konsulent, salgskonsulent, fysioterapeut m.m.

Jens Burla Johansen fra HTX og Mia Juel Falkesgaard fra HHX stod for årets elevtale, der skulle klæde dem selv og deres medstuderende bedre på til at besvare spørgsmålet: Hvad skal du efter sommerferien?

- Da vi var små, var prinsesse og astronaut helt accepterede svar på, hvad vi ville være, når vi blev store. Men i dag forventer, dem der spørger et mere seriøst svar, sagde Mia Juel Falkesgaard.

De to elever mente, at man med tre ingredienser kan komme lidt nærmere på at kunne svare på spørgsmålet. Man skal turde at fejle, at være anderledes og at drømme.

- Så mener vi, at man er et skridt tættere på en ærlig identitet, og så bliver det nemmere at svare på, hvad I skal være, sagde Mia Juel Falkesgaard.

Også rektor Marie Lund kom i sin tale til dimittenderne ind på angsten for at fejle.

- Mange af jer er nok nervøse for ikke at leve op til egne og andres forventninger. Det er helt i orden at tage et sabbatår, men hav øje for fremtiden. Find en spændende uddannelse, hvor jeres evner kommer i spil. I kan ikke vælge forkert. Se muligheder og tro på jeres egne styrker, sagde Marie Lund. 

Der blev uddelt boggaver til:

De to elevtalere Jens Burla Johansen fra HTX og Mia Juel Falkesgaard fra HHX

Elevrådsformand - Emma Lynge Johannesen

Højeste snit HHX internationale studieretninger - Emma Lykke Therkildsen, 3b - 12,2 – skolens højeste snit nogensinde.

Højeste snit HHX økonomiske og innovative studieretninger - Mia Juel Falkesgaard, 3e - 11,2

Højeste snit HTX - Peter Sørensen Sneftrup, 3v - 11,4

Der blev desuden uddelt et rejselegat til elevrådsformand Emma Lynge Johannesen for hendes arbejde i skolens bestyrelse.