Fordomme blev nedbrudt

Herningsholm Erhvervsskole havde tirsdag den 26. november besøg af kampagnen Hands On. Kampagnen skal være med til at nedbyrde fordomme om erhvervsuddannelser

Er det kun nørder, der går på erhvervsuddannelser? Hvem tjener mest? Og hvor er de bedste fester? De og flere spørgsmål stillede vært Joakim Ingversen til tre erhvervsskoleelever, da Herningsholm Erhvervsskole tirsdag den 26. november havde besøg af Hands On – et roadshow, der skal oplyse folkeskoleelever om det at gå på en erhvervsuddannelse.

I alt havde 400 folkeskole-, fri- og efterskoleelever samt deres undervisere taget plads i Aulaen på Herningsholm Erhvervsskole, og her fik de serveret fordomme og fakta om erhvervsuddannelserne fra vært Joakim Ingversen og de tre erhvervsskoleelever, der rejser med Hands On bussen rundt i landet.

Inden showet gik i gang, kunne de fremmødte folkeskoleelever sms-stemme om, hvilken ungdomsuddannelse de vil vælge, og efter showet kunne de igen stemme. Og her viste afstemning en lille stigning i antallet, der vil vælge en erhvervsuddannelse.

De tre veloplagte erhvervsskoleelever på podiet kunne blandt andet fortælle om, at der ikke er mange fester på erhvervsuddannelserne, men til gengæld får de elevløn, når de får en elevplads og har dermed råd til at gå i byen.
De fortalte også om, at man med en erhvervsuddannelse også kan læse videre, og at der for mange af erhvervsuddannelserne er rigtigt gode muligheder for at få et job, når man er færdig, fordi der er mangel på faglært arbejdskraft.   

Efter showet var de fremmødte folkeskole-, fri- og efterskoleelever på rundvisning på Herningsholm Erhvervsskole.

Hands On kampagnen er blevet til i et samarbejde imellem Dansk Metal, Dansk Industri, 3F, HK og Region Midtjylland og har til formål at oplyse om mulighederne med en erhvervsuddannelse.