Herningsholm Erhvervsskole fylder 140 år

Den 7. oktober er det 140 år siden, de første elever begyndte på Herningsholm Erhvervsskole

Det begyndte som aftenskole i Hotel Eydes dansesal. Her gik bagere og kokke side om side med tømrere og urmagere for at få styr på tabeller og formler, regnskaber og tegninger, når de havde endt deres arbejdsdag ude ved mester. Alle mindre byer med respekt for sig selv havde på det tidspunkt en teknisk skole.

I 1956 kom den mere moderne dagskole, og de små skoler lukkede. Omkring 1970 kom EFG, der ligner den model, vi har i dag. I Herning fulgte HHX i 1985 som den første erhvervsgymnasiale retning, og i 1994 kom HTX til som treårig gymnasial uddannelse.

I levende live

Der er løbet meget vand gennem Herningsholm Å, siden de første elever trådte ind i Eydes dansesal i 1876 til i dag. Flere institutioner er siden 2003 smeltet sammen og blevet til Herningsholm Erhvervsskole, og spørger man direktør John Egebjerg, er forandringernes tid ikke forbi.

- Det institutionelle landskab er ikke tegnet én gang for alle. Der vil stadig være forandringer i institutionerne og selvfølgelig også i uddannelserne. Herningsholm Erhvervsskole er fortsat i levende live og i gang med en stor udvikling, og på trods af adgangskrav og små årgange kan vi glæde os over, at eleverne stadig vil os, siger John Egebjerg.