HHX’ere og HTX’er på vinderskamlen

Elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium vandt førstepladsen ved regionsmesterskabet i Young Enterprise

Elevvirksomheden OnYourFeet fra Herningsholm Erhvervsgymnasium vandt torsdag den 15. januar det regionale mesterskab i Young Enterprise Company Programme.

Line Ravnsbæk, Mads Buhl Pedersen og Viktor Mørk Lundgaard fra 2E på HHX Herning samt Jens Burla Johansen fra 3V på HTX Herning kunne stille sig øverst på podiet og glæde sig over både præmie og kvalifikationen til den nationale entreprenørskabsmesse, som afholdes den 5. februar 2015 i Odense.

Virksomheden er en blandet gruppe med elever fra både HHX og HTX og har kombineret en god idé med det bedste fra de to uddannelser. HHX-eleverne fik en god idé, men manglede én, der kunne programmere og fik derfor Jens Burla Johansen fra HTX med i projektet.

- Vi er rigtigt glade for, at eleverne kan se de synergieffekter, der er ved at have HTX og HHX under samme tag, og at de har øje for hinandens kompetencer. Når de kommer ud i arbejdslivet, vil de også skulle samarbejde, siger rektor Marie Lund. 

Ikke bare et skoleprojekt

OnYourFeet tager udgangspunkt i, at forskning viser, at stillesiddende arbejde er meget usundt, og at mange har hæve-sænke-borde uden at stå op og arbejde ind imellem.

Eleverne har derfor udviklet en føler, der giver sig til at hyle, hvis man har siddet ned for længe, og som stopper med at hyle igen, når man hæver sit bord. Føleren kan indstilles i intervaller, så brugeren selv kan bestemme, hvor ofte og hvor længe man vil stå op. Samtidig har virksomheden været i kontakt med forhandlere af måtter, der er behagelige at stå på, så man køber en færdig pakke med føler og måtte.

- Vi vil til DM med det her. Det er ikke alle, der kan forstå, at vi går så meget op i det. Men det er ikke bare et skoleprojekt for os. Det er meget mere, siger Line Ravnsbæk.

Vandt teknologi-sporet

Det har været en stor fordel for gruppen, at have en HTX’er med på holdet. En der havde den fornødne tekniske kunnen.

- Vi vandt science and technologi-sporet, som ellers først og fremmest er et spor til HTX, men jeg tror, det gav en fordel hos dommerne, at vi også var nogle HHX’ere til at sælge produktet, så dommerne ikke bare skulle høre på de tekniske forklaringer, siger Viktor Mørk Lundgaard.

- Og vi har lært, at teknologi ikke er så svært eller skræmmende, siger Line Ravnsbæk med et smil.

Der var i alt 300 deltagende elever fra regionens handelsgymnasier, tekniske gymnasier, almene gymnasier og merkantile grunduddannelser fordelt på mere end 70 hold. Mere end 20 dommere fra regionens erhvervsliv og universiteter støtter ligeledes op omkring arrangementet. I alt er der omkring 1000 deltagende hold på landsplan.
 

Kvalifikationen til DM finder sted i Skive 11. marts.