Vinderholdet med coach Viggo Christensen, faglærer på Herningsholm Erhvervsskole

Industriteknikerelever på vinderholdet ved Innovation Camp 2014

Den 10. juni til den 14. juni var 43 erhvervsskoleelever samlet til Innovation Camp 2014 på Bornholm for at komme med løsningsforslag på fremtidens miljøudfordringer

Pedersker på Bornholm dannede fra tirsdag den 10. juni til lørdag den 14. juni rammen om årets Innovation Camp, hvor 43 erhvervsskoleelever fra hele landet arbejdede med udfordringen at erstatte fossile brændstoffer med CO2-neutral energi og energibesparelser. Herningsholm Erhvervsskole var repræsenteret med 10 elever – 9 industriteknikere og én smed.

På Innovation Camp arbejdede eleverne i grupper på tværs af skoler og forskellige fag om at komme frem til teknisk innovative løsninger på den stillede udfordring ved hjælp af innovative metoder, faglig viden og en god portion teamwork.

- På vores uddannelse arbejder vi mest sammen med andre fra samme fag, så det var spændende at være i gruppe med flere forskellige persontyper fra andre uddannelser. Det gav et virkelig godt samarbejde, hvor alle var meget engagerede og kom med input, siger industriteknikerelev Rasmus Kiel.

Efter fire dages arbejde blev det bedste løsningsforslag fundet, og i år blev gruppen bag ideen Compact Solar Panels kåret som vinder. Med i vindergruppen var de tre industriteknikerelever Kasper Bach Dybdahl, Jesper Hedevang og Carsten Dejgaard fra Herningsholm Erhvervsskole. Gruppen vandt både den samlede pris og ”Bedste teamsamarbejde”.

- Jeg har lært rigtigt meget, både socialt og fagligt. Vi fik mange gode redskaber, som kan bruges til at arbejde innovativt. Lige fra det at skabe nye ideer på kort tid og præsentere en ide til at få teamwork til at fungere, siger Kasper Bach Dybdahl.

Gruppens ide med Compact Solar Panels var at gøre traditionelle solceller mere effektive ved at vinkle solcellerne i forhold til hinanden, så det reflekterede sollys bliver kastet en til to gange tilbage til solpanelet. Forbedringen gør det muligt at reducere panelarealet, men samtidig opretholde samme energioptagelse.

Vinderne blev hyldet ikke bare på Innovation Camp men også på Folkemødet i Allinge, hvor diplomoverrækkelsen fandt sted. Det foregik lørdag i Fremstillingsindustriens arrangement ved Folkemødet. Her præsenterede gruppen sin løsning, fortalte mere om campen og deltog i en debat om erhvervsuddannelser og iværksætteri. 

Innovation Camp 2014 blev afholdt i et samarbejde mellem Herningsholm Erhvervsskole, Mercantec, Københavns Tekniske Skole og Teknisk Erhvervsskole Center. De fire skoler repræsenterer Centres of Excellence Vest og Centres of Excellence Øst.
Centrene udvikler uddannelsesforløb for særligt dygtige og motiverede erhvervsuddannelseselever i samarbejde med virksomheder og institutioner og med støtte fra Industriens Fond og Dansk Industri.