Kultur og fremmedsprog på menuen

Torsdag den 27. november var der sprog-og kulturfestival på Herningsholm Erhvervsgymnasium. I den forbindelse havde HHX’erne dækket op til en delikat blandingsret, hvor hovedingredienserne bestod af eksotiske kulturer serveret i en varm sauce af fremmedsprog.

 

De indbudte gæster fra folkeskolen tog velvilligt for sig af retterne med god appetit på både leg, læring og fremmede kulturer.

90 skoleelever fra Lind Skole og Snejbjerg Skole var troppet op på HHX for at få sig en lækker smagsprøve på verden uden for Danmarks grænser.

Elever fra HHX agerede i dagens anledning tour guider, der med sikker hånd førte gæsterne rundt til de forskellige workshops, spil og lege. 

Vinduet blev åbnet ud til den vide verden, hvor kendskab til de store hovedsprog som engelsk, fransk, spansk, tysk og kinesisk er en nødvendighed, ligesom indblik i kulturforskelle, kropssprog, skikke og traditioner hjælper såvel globetrotteren som den handelsrejsende.
 
HHX-eleverne sørgede med udklædning, opdækning og indretning for, at der blev skabt stimulerende læringsrammer, for eksempel bød den franske stand bienvenue med fint fransk krybbespil komplet med Jomfru Maria, Josef og det lille Jesubarn.

Dagen blev sluttet af på festlig, fyrig vis med tøndeslagning på mexicansk, hvor de farvestrålende papmache-figurer, piñatas, måtte lade livet, for at skolebørnene kunne få fingre i det søde indhold i figurenes maver.