Rejsegilde for Handelshuset

Torsdag den 26. maj blev der holdt rejsegilde for Handelshuset på Lillelundvej

Kransene var hejst, pølserne stegt og cirka 150 personer – håndværkere, ansatte, arkitekt, entreprenør, rådgiver og bestyrelsesmedlemmer – var mødt op for at fejre Herningsholm Erhvervsskoles kommende Handelshus, da der torsdag den 26. maj blev holdt rejsegilde for huset.

Huset skal rumme de merkantile erhvervsuddannelser, der i dag har til huse på Nørholmvej.

- Det har været målsætningen i de seneste 10 år at samle alle vores uddannelser i Herning i campus og til december er byggeriet færdigt, sagde direktør John Egebjerg.

Et arkitektonisk fyrtårn

John Egebjerg havde stor ros til både arkitekterne fra C. F. Møller, P. Olesen, der havde forestået nedrivningen af den gamle HTX-bygning og efterfølgende oprensning af grunden og til entreprenørfirmaet Jacobsen og Blindkilde, der trådte til og overtog byggeriet, da den oprindelige hovedentreprenør gik konkurs i begyndelsen af byggeprocessen.

- Vi har god grund til at være tilfredse med byggeriet, sagde John Egebjerg, inden han udbragte et trefoldigt leve for Handelshuset.

Derefter sagde afdelingschef for C.F. Møllers tegnestue i Aalborg nogle ord om byggeriet og om det kommende Handelshus.

- Det er fantastisk at gå rundt og se på huset. Det er et klart og meget enkelt hus. Jeg er meget glad for, at skolen har været så tro imod det oprindelige oplæg til huset, jeg er sikker på, at I med det her byggeri vil fremstå som et innovativt og arkitektonisk fyrtårn, sagde Søren Tortzen fra C.F. Møller.