Studenter, se mulighederne ikke begrænsningerne!

Et rekordstort antal HHX-studenter dimitterede fredag den 26. juni fra Ikast-Brande Handelsgymnasium, og inden studenterne blev sendt ud i verden, fik de ord med på vejen af rektor, uddannelsesleder, medstuderende og en tidligere elev

Festligt punktum 

Det var nogle glade, men lettere klatøjede studenter, der fredag den 26. juni mødte op for at få sat et festligt og traditionsrigt punktum for tre års skolegang på HHX-Ikast. 

Uddannelseschef Erik Sidenius bød velkommen, mens rektor Marie Lund i sin tale ”Skudsmålet, det usynlige eksamensbevis” opregnede nogle af de karakterer, som til trods for at de ikke står på eksamensbeviset, måske alligevel er de væsentligste at huske på, når de nyudklækkede studenter kaster sig ud i den vide verden. 

Egenskaber som mod, humør, vilje, vedholdenhed, samt at kunne prioritere og klare modgang er værdifulde kvaliteter at have med i rygsækken på sin færd frem i livet.

-Husk at se på mulighederne og ikke begrænsningerne, også selvom karaktererne måske ikke er til det, lød rektors opfordring til studenterne.

Som traditionen byder, var der også denne gang en tidligere elev, der holdt tale. Peter Malling Donslund, tidligere HHX-elev fra Ikast og nuværende indehaver af exploring.dk, fortalte om sin bugtede vej gennem uddannelse og karrierevalg. 

Hans pointe var, at både livet og karrieren som regel arter sig helt anderledes, end man har planlagt, og ofte viser ny og uanede muligheder sig for en.

Tradition og traktement 

Årets elevtale blev holdt af Caroline Moosgaard og Jacob Møller-Nielsen, der med vittige punktnedslag gennemgik de tre år på HHX.

Efter et musikalsk indslag blev eksamensbeviserne overrakt, dimissionserklæringen blev oplæst af uddannelseschef Erik Sidenius, og så var det tid til fotografering, mens et festligt traktement rundede den store dag af for studenterne og deres familie.

Boggaver blev uddelt til Benedikte Storgaard Clausen fra 3t for højeste karaktersnit:11, 5, ligeså fik Emil Mølgaard Jensen fra 3t og Frederik Frifeldt Pedersen fra 3p boggaver for en stor indsats på det sociale område.