Der er høj koncentration blandt de 10 murerelever

Talentcamp for unge murerelever

I disse dage er der dyb koncentration og et stort fagligt fokus i murerværkstedet på Herningsholm Erhvervsskole, hvor 10 dygtige murerelever fra Herning, Hjørring og Roskilde er samlet til sommercamp for talenter

I murerværkstedet er 10 murerelever helt ekstraordinært i gang med mursten, tegninger og rettesnor, da de deltager i den første camp for talenter, der i år finder sted fra tirsdag den 1. juli til fredag den 4. juli på Herningsholm Erhvervsskole. Eleverne arbejder i løbet af ugen med en selvvalgt opgave, hvor de ud fra tegninger skal mure et stykke væg med brug af forskellige teknikker.

- Det er en fed oplevelse at deltage i campen. Man har mulighed for at fordybe sig i et projekt, og det er kun op til en selv, hvor godt resultatet bliver. Man kan prøve nogle nye teknikker af og samtidig få anbefalinger og tips til, hvordan man gør det bedst. Jeg er selv ret perfektionistisk, så det er lige noget for mig, siger Mark Rose Nielsen fra Roskilde Tekniske Skole, hvor han snart starter på fjerde hovedforløb.

Mark Rose Nielsen har kvalificeret sig til de regionale mesterskaber i Skills, og han fremhæver, at det er meget positivt at opleve de engagerede lærere, som har stor erfaring og viden om, hvordan konkurrencerne inden for faget foregår.

De unge får den bedst mulige vejledning under campen, da lærerteamet tæller både den tidligere verdensmester i Skills, Nicolai Asmussen, og murernes landstræner i forbindelse med Skills, Finn Pedersen.

- Vi vil gerne motivere de unge håndværkere og løfte den faglige stolthed. Vi oplever, at virksomhederne også synes, at det er en god ide at sende deres lærlinge af sted, da de er stolte af at have dygtige lærlinge og gerne vil synliggøre det, siger Finn Pedersen, der også er en af initiativtagerne bag talentcampen.

Årets sommercamp for talenter inden for murerfaget er arrangeret af EUC Nord og Herningsholm Erhvervsskole, der indgår i et samarbejde vedrørende talentudvikling og talentpleje. I år er deltagerne elever fra Roskilde Tekniske Skole, EUC Nord og Herningsholm Erhvervsskole, men arrangørerne håber på, at flere erhvervsskoler fremover vil deltage i campen.