To Herningsholm-elever er Verdens Vildeste Brobyggere

Der blev kæmpet, så svedperler piblede frem under sikkerhedshjelmene, da brobygningskonkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere fredag den 10. juni blev skudt i gang.

7 timer senere skulle tre hold have bygget hver sin bro over kanalerne i Kanalbyen i Fredericia. Til slut kunne murerlærling Lukas Grummesgård og tømrerlærling Samuel Thyssen fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier løfte armene i vejret sammen med resten af deres hold og kalde sig vindere af Verdens Vildeste Brobyggere 2022.

Det ene hold skulle bygge en buebro, det andet en hængebro, og Lukas og Samuels hold byggede en gitterbro. 

"Det er da vildt at have vundet. Det var sjovt og spændende at deltage i konkurrencen. Der var nogle specielle samlinger i gitterbroen, som var spændende for mig at udføre, men det vildeste var helt sikkert, at jeg nu har været med til at bygge en bro over vand," siger Samuel Thyssen.

 

Forskellige erhvervsuddannelser repræsenteret 

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier havde yderligere to repræsentanter med i konkurrencen. På holdet bag hængebroen kæmpede tømrerlærlinge Daniel Myhre og Mark Pedersen.

I alt bestod konkurrencens tre hold af 30 murer-, tømrer-, smede-, elektriker-, struktørlærlinge og ingeniør- og arkitektstuderende fra hele landet.

For at få titlen som Verdens Vildeste Brobyggere skulle lærlinge og studerende samarbejde om håndværket, og ifølge uddannelsesleder Jesper Nielsen fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, så er dét netop med til at vise, hvor vigtig en erhvervsuddannelse er.

"Det gør en stor forskel for erhvervsuddannelserne, at Verdens Vildeste Brobyggere giver eleverne mulighed for at vise deres håndværk og fag frem. Det kan forhåbentlig også være med til at præge flere grundskolelever til at vælge en erhvervsuddannelse," siger han.

 

Verdensmestre i brobygning

Danmark er et af verdens førende lande til at bygge broer, og derfor blev konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere en realitet for at vise den danske kunst gennem ingeniørarbejdet, arkitekturen og håndværket. 

"Hvis alle danskere forstod, hvordan broer er blevet til, så vil det blive en endnu større oplevelse at køre over én. Vi vil selvfølgelig gerne bruge konkurrencen til at tiltrække flere til de fag, der står bag brobygningen, så vi kan blive ved med at være verdens bedste – det er altså ikke kun ingeniører og arkitekter, der bygger broer. Det er også smede, tømrer og struktører," siger Michael Jeppesen, direktør, Verdens Vildeste Brobyggere.

Konkurrencen blev holdt første gang i 2021 på Engholmene i København.