Portræt af DM-deltager Mike Gren Hansen

Den 22-årige maskinsnedkerelev Mike Gren Hansen kan godt lide at gå i dybden med de ting, han beskæftiger sig med både i sit fag og i sin fritid, hvor han holder af at kaste sig ud på stor dybde og undersøge forvitrede skibsvrag og sunkne krigsfregatter.

DM er et kvalitetsstempel

Mike Gren Hansen er lige gået i gang med træningen op til DM, men han er allerede fuld af fortrøstning.

-Opgaven ser fornuftig ud, siger han.

Mike deltager i Skills-konkurrencen, fortæller han, fordi han synes, det er fedt at være med og måle sig med de bedste.

-DM er jo også et kvalitetsstempel for os elever, der skal med. Det betyder jo, at vi er gode, siger han entusiastisk.

Familien hjemme i Varde er naturligvis også stolte, og en stor del af dem drager med til København for at give Mike fuld opbakning.

-Men når man først går i gang, lægger man slet ikke mærke til alle menneskene. Man er helt koncentreret om opgaven. Det bliver en fed oplevelse, siger Mike. 

Når DM er overstået, kan Mike fuldt ud fokusere på sin svendeprøve, som er det sidste skridt, han mangler, inden han kan kalde sig maskinsnedker. Mike har været i lære hos Vrøgum-Svarre A/S, en virksomhed der producerer facade-vinduer og døre, og der vil Mike gerne fortsætte, når han er færdigudlært.

Robotter og dybde

På længere sigt kunne Mike måske godt forestille sig at arbejde med robotteknologi, for han har lige taget et robotkursus, og det tændte en gnist i ham.

-Det handler om hele tiden at udvide sin horisont, og derfor tog jeg robotkurset.  Det er måske noget, jeg senere hen vil gøre noget mere ved. Men først vil jeg blive en endnu dygtigere maskinsnedker.

Mike er vant til at dyste mod andre og til at skulle præstere. Han har tidligere gået til konkurrencesvømning, og der var han også lige ved at ryge med til DM.

Og det var gennem svømning, at Mike fik øjnene op for den lokale sportsdykkerklub, Nautilus, der træner to gange om ugen i svømmehallen og sammen tager ud på dykkerture. 

Det er nu gået hen og blevet Mikes store fritidsinteresse, som han også deler med sin kæreste. Mike har dykket rundt omkring i Danmark, Tyskland og Sverige, og til sommer drager han til Cypern for at dykke ved et stort set intakt færgevrag, hvor lastbiler og personbiler endnu ligger på bildækkene.

-Min kæreste vil helst dykke ved koraller, men for mig skal der gerne være noget jern. Som min dykkerlærer plejer at sige, så skal man gerne have rust på dykkerdragten efter en tur i havet, siger Mike med et smil.

Men det dybblå hav må vente, for først vil Mike helt fordybe sig i DM-opgaven, så han sikrer sig, at hverken tegninger eller træ svømmer ud af hænderne på ham.