Den generelle håndtering af covid-19-restriktioner på Herningsholm

Siden bliver løbende opdateret.

Vi opfordrer alle elever til at holde øje med Ludus og andre systemer, hvor de normalt tilgår skema og undervisningsmaterialer.

 ____________________________________________________________________

 

Corona-retningslinjer

Opdateret 05-01-2022

 

Alle elever og ansatte opfordres til at blive testet to gange om ugen. Det gælder også, selv om man er vaccineret.

Vi håber, at alle vil bidrage til at nedbringe smittetrykket i vores samfund og sikre en tryg skoledag.

Corona-retningslinjerne er foreløbigt gældende til og med 31. januar 2022.

 

Coronapas

Alle elever og ansatte skal fremvise gyldigt coronapas. Hvis en elev ikke kan fremvise gyldigt coronapas, vil vedkommende blive bortvist fra bygningen, indtil gyldigt coronapas er fremskaffet.

Er du konstateret positiv, annulleres dit coronapas i 14 dage fra testtidspunktet. Når du må komme i skole (se afsnittet 'Ved smittetilfælde' nedenfor), gælder dokumentation for positiv prøve som coronapas indtil 14 dage efter testtidspunkt.

 

Mundbind og visir

Alle elever og ansatte skal bære mundbind eller visir indendørs på skolen. Det gælder dog ikke, når man deltager i undervisning i et klasselokale, laboratorium eller værksted.

 

Ved smittetilfælde

Hvis du er testet positiv for eller har symptomer på covid-19, må du ikke komme i skole. Du må komme i skole igen, når du har været symptomfri i 48 timer. Hvis du har været smittet uden symptomer, er du smittefri og må komme i skole 7 dage efter din positive test. Læs mere i Sundhedsstyrelsens informationsmateriale til personer, som er testet positiv for ny coronavirus.

 

Er du ’nær kontakt’, eller er du ’øvrig kontakt’? 

Både personer, der er nær kontakt og øvrig kontakt til en smittet person, er i højere risiko for selv at være blevet smittet. For at være enten ’nær kontakt’ eller ’øvrig kontakt’, skal du have været tæt på en smittet person i en af følgende perioder:

  • Smittet person med symptomer: Fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil 48 timer efter, at personens symptomer stoppede.
  • Smittet person uden symptomer: Fra 48 timer før personen fik taget testen til 7 dage efter.

Se mere om 'nær kontakt' - og hvordan du skal forholde dig - i Sundhedsstyrelsens pjece Til dig, der er 'nær kontakt' til en person, der er testet positiv for ny coronavirus.

 

Hvis du er 'øvrig kontakt'

Hvis du er øvrig kontakt til en smittet (se definition i pjecerne, som der linkes til på denne side), kan du se her, hvordan du skal forholde dig.

  • Bliv testet med en hurtigtest snarest muligt og på 4. dag efter sidste kontakt til den smittede person.
  • Du behøver ikke at gå i selvisolation. Vær opmærksom på symptomer.

Se mere om 'øvrig kontakt' i Sundhedsstyrelsens pjece Til dig der er ’øvrig kontakt’ til en person, der er testet positiv for ny coronavirus.

 

Siden bliver løbende opdateret

Denne side bliver løbende opdateret om udviklingen af situationen.

I øvrigt henviser vi til coronasmitte.dk for seneste nyt fra myndighederne.

Pas godt på hinanden!