Danmarks første faglærte i digital handel

Per Ruseng kunne efter en veloverstået fagprøve tirsdag den 17. december kalde sig Danmarks første i sit fag

Kammeraterne var mødt talstærkt op med flag og hilsner og havde nok lige så mange nerver som eksaminanden, mens de ventede på, at Per Ruseng skulle blive færdig med at forsvare sin fagprøve og blive den første i Danmark med en handelsuddannelse med speciale i digital handel.

- Det er jeg godt tilfreds med, sagde han med et stort smil, da han kom ud med et 10-tal for sin præstation.
- Det er lidt vildt at være færdig, sagde han.
Per Ruseng har tidligere haft butik og drevet webshop. Det har givet ham merit til dele af uddannelsen, og derfor har han kunnet færdiggøre på meget kortere tid.

Har fået job
Som handelsassistent med speciale i digital handel har man til opgave at tiltrække og fastholde kunder til webshops og lignende.  
Per Ruseng har været i skolepraktik på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, hvor han i samarbejde med detaileleverne har implementeret webshoppen wwbyfraadseriet.dk - WorkWear by Fraadseriet, der er skolens elevdrevne webshop med salg af arbejdstøj til elever. I sin fagprøve havde Per Ruseng implementeret et kundeloyalitetsprogram i webshoppen. Webshoppen kommer han ikke til at slippe helt. Han har nemlig allerede fået job og skal være praktikinstruktør for digital handel på Herningsholm.
- Det er da drømmejobbet. Jeg glæder mig til at skulle lære fra mig og give viden videre, sagde han.