Før krisen kradser

To 8. klasser fra Gjellerupskolen var tirsdag den 15. april på besøg på Herningsholm Erhvervsgymnasium for at få privatøkonomiske tips til, hvordan man bedst undgår den lurende luksusfælde

Pas på pengene!

Der stod privatøkonomi på skemaet for de to klasser fra Gjellerupskolen, der lagde vejen forbi Herningsholm Erhvervsgymnasium til arrangementet Privatøkonomi – undgå luksusfælden.

Hensigten med dagen var, at folkeskoleelverne gennem en vekslen mellem oplæg og praktiske opgaver skulle opnå en grundlæggende viden om væsentlige faktorer i forhold til at opnå og styre en sund privatøkonomi. 

Med udgangspunkt i en case om Thorsten, en fiktiv ung mand, der stod for at skulle flytte hjemmefra, skulle eleverne, der var inddelt på mindre hold, overveje, løse og prioritere otte forskellige opgaver i forhold til ønsker og budget. 

Eleverne skulle blandt andet regne sig frem til, hvilken forsikring, der ville den være bedst til prisen, de skulle finde ud af, hvad udgifter til vand, varme, el og transport ville løbe op i, og de skulle lægge madbudget og vælge telefonabonnement med mere. Løb de ind i vanskeligheder, stod beredvillige HHX-elever klar til at hjælpe dem videre.

En hyggelig dag

-Det har været hyggeligt, og når der var noget, vi ikke selv kunne finde ud af, fik vi hjælp, siger Caroline Eskildsen fra 8.a på Gjellerupskolen.

Folkeskoleeleverne var dog ikke fuldstændigt fremmede over for de privatøkonomiske begreber: 

-Vi kender en lille smule til budget, for vi har arbejdet med det i 7. klasse, og så har vi også været herinde på brobygning, hvor vi også løste opgaver med økonomi, fortæller Anne Nikolajsen, der ligeledes går i 8.a på Gjellerupskolen. 

Som afslutning på dagen blev de færdige budgetter lagt frem og ivrigt diskuteret folkeskoleelver og HHX-undervisere imellem.