Gjellerup slog konkurrenterne i første heat

Der var dyb koncentration og pumpende adrenalin, da der fredag den 6. februar blev holdt SkillsStafetten for 8. klasser sideløbende med DM i Skills i Fredericia

Gjellerupskolen ved Amalie Mosgaard Risager, Christine Hjort Petersen og Matthias Winandy repræsenterede Herning, og de tre 8. klasseselever var helt klar og i topform, da de skulle dyste mod syv andre hold i Heat 7.

De startede godt op med den første konkurrenceopgave og fik lagt mursten i en ramme hurtigere end konkurrenterne, og sådan fortsatte de næste fire opgaver med at samle metalramme og sætte den på en plade, sætte forskellige værktøjer sammen med de rigtige fag, bøjle tøj op og stable konservesdåser i tre forskellige formationer. 

Projektuge

Helt suverænt sluttede de tre Gjellerup-elever deres indledende heat som nummer 1 med en tid på 8 minutter og 22 sekunder, næsten to minutter før nummer to i deres heat, og fik sig dermed kvalificeret til semifinalen.

- Jeg er totalt oppe at køre og spændt på de næste opgaver, sagde Amalie Mosgaard Risager.

De tre elever havde gjort lidt forberedelser forud for SkillsStafetten, men en projektuge lagde lidt dæmper for træningen, da de skulle aflevere deres projektopgave en dag før deres klassekammerater for at kunne deltage i SkillsStafetten.

- Vi har haft projektuge, så vi har prøvet ikke at tænke så meget på det. Men vi har kigget i et sæt opgaver fra et tidligere år, sagde Amalie Mosgaard Risager.

- Jeg har øvet hastighed i fingrene med en professorterning, sagde Matthias Winandy.

Holdet havde opbakning fra alle 7., 8. og 9. klasser fra Gjellerupskolen, der fulgte dem på storskærm via live-streaming. 

Efter de indledende heat havde Gjellerupskolen den bedste tid af alle, men det hjalp dem desværre ikke i semifinalen. Her havde de store problemer med den første opgave, hvor de skulle skrue dæk af og skifte dem rundt og skrue dem fast igen. Skruerne sad meget stramt, og det fik bremset Gjellerup-eleverne så meget, at de ikke gik videre til finalen.