Tæt løb i SkoleSkills-finalen

De tre konkurrenceborde var fyldt op med meget forskellige remedier, da den lokale finale i SkoleSkills blev afholdt torsdag den 10. september på Herningsholm Erhvervsskole

Der var fundet beskidte yvere, usamlede skabe og dele til et maskinskruestik frem, da finaleholdene fra Gjellerup Skole, Parkskolen og Herningholmskolen gik på scenen kl. 12.15 for at kæmpe om titlen som lokal mester i SkoleSkills 2015. Holdene havde kvalificeret sig ved at være de hurtigste til at skifte sengetøj, lave fletning og samle fordelerrør i semifinalerne, som kørte torsdag formiddag.

Alle tre hold havde stor opbakning i deres klassekammerater, som fulgte nøje med fra sidelinjen, da finalen blev skudt i gang. Deltagerne arbejdede meget koncentreret, og der var tæt kamp hele vejen. Men i sidste sekund stak Amalie, Christine og Matthias fra Gjellerupskolen af med sejren med en tid på 5.41 minutter. 

Det var kun to sekunder foran Clara, Mads og Mathias fra Herningsholmskolen, der fik en flot 2. plads med tiden 5.43. Julie, Sarah og Jacob fra sidste års vinderskole Parkskolen måtte med tiden 5.51 minutter tage til takke med en 3. plads.

Samarbejde gav gevinst

Vinderholdet gik til opgaverne med stor entusiasme, og de var ikke i tvivl om, hvilken opgave der var den bedste.

- Den opgave med at malke koen. Der var vi alle sammen på, og vi var tvunget til at samarbejde for at blive først færdige, siger Amalie Mosgaard Risager, mens hendes to klassekammerater nikker.

- Men yveret var altså også det klammeste, siger Matthias Sejr Winandy.

Med sejren har Amalie, Christine og Matthias sikret sig en plads ved danmarksmesterskaberne i SkoleSkills, der i år afholdes den 4.-6. februar 2016 i Fredericia. Og teamet er ikke i tvivl om målet for DM.

- Vi går selvfølgelig efter at vinde, siger Christine Hjort Petersen. 

Om SkoleSkills

Torsdag den 11. september blev der afholdt SkoleSkills semifinaler og finale på Herningsholm Erhvervsskole for at finde det bedste hold blandt de 26 deltagende skoler fra Herning og Ikast-Brande Kommuner. SkoleSkills blev afholdt som en del af Skills – erhvervsuddannelsernes dag. De næsten 1700 besøgende 8. klasseelever kunne på dagen opleve erhvervsuddannelser fra AgroSkolen Hammerum, Social- og Sundhedsskolen samt Herningsholm Erhvervsskole. De kunne desuden følge udvalgte erhvervsskoleelevers deltagelse i de lokale mesterskaber i Skills.