God stemning til DM i Skills

Herningsholm Erhvervsskole havde otte deltagere med, da der torsdag den 26. januar til lørdag den 28. januar blev holdt DM i Skills i Gigantium i Aalborg

Humøret var højt og koncentrationen stor blandt de otte DM-deltagere fra Herningsholm Erhvervsskole fredag formiddag - den anden konkurrencedag ved DM i Skills. 

- Det er rigtigt sjovt at være med til. Det er en helt vild fed oplevelse, sagde Charlotte Kjærulff Grønkjær, der sammen med Pernille Lindgaard Sørensen repræsenterede frisørfaget.

De afsluttede deres konkurrence allerede fredag eftermiddag efter to hektiske dage med fire krævende discipliner.

De andre fag blev først afsluttet lørdag, så her var deltagerne cirka halvvejs fredag formiddag.

- Det går fint. Jeg havde forventet, at der ville være et højt niveau, og det er der virkelig også. Det er hårdt og en stor oplevelse, og vi har det godt sammen, sagde murerelev Jonathan Andreasen.

Styr på tingene

Jonathan Andreasen var af sted til DM for første gang og fik følgeskab af kollegaen Jacob Trærup Ahlgreen, der vandt DM sidste år og derfor var sikret en plads til dette års konkurrence.

- Det går bedre, end jeg havde forventet, sagde Jacob Trærup Ahlgreen, der klart kunne trække på erfaringerne fra sidste års DM.

- Jeg tager det meget mere stille og roligt, og jeg føler, jeg har bedre styr på tiden og tingene denne gang. Men det er ikke til at se, om det er rigtigt godt, før man begynder at måle på det, sagde Jacob Trærup Ahlgreen.

Også hos bygningssnedker Mathias Frahm Pedersen var der optimisme.

- Det går godt. Det virker som om, at jeg og en anden ligger foran de andre lige nu. Det er godt nok hårdt. Jeg har kun sovet seks timer i nat, fordi jeg kiggede på tegninger hele aftenen i går. Så det er godt med kaffe i dag, lød det fra Mathias Frahm Pedersen i den korte 10 minutters pause.

I alt deltog mere end 300 elever fra 40 forskellige fag ved DM i Skills 2017. 
54.971 personer besøgte DM i løbet af de tre dage. 
Næste års DM i Skills finder sted i Herning, den 18.-20 januar 2018.