HTX’ere stævner ud med Mærsk

Tirsdag den 24. marts går to hold fra HTX på Herningsholm Erhvervsgymnasium ombord i den landsdækkende online konkurrence Maersk Tech Game 2015

Søgang i klasseværelset

To hold elever fra henholdsvis 3V og 3X på Herningsholm Erhvervsgymnasium vil hele dagen være i online konkurrence mod 13 forskellige HTX-skoler med i alt 43 deltagende hold, som alle kæmper om prisen som vinder af Maersk Tech Game 2015.

Ud over æren kan vinderne se frem til en rundvisning på verdens største containerskib.  

Deltagerne skal besvare én opgave hver time, og i alt er der seks online-opgaver. Opgaverne består blandt andet af drag-and-drop, multiple choice og beregnings-og konstruktionsopgaver. Alle besvarelser skal ske online, og holdenes svar skal indleveres senest 5 minutter, før den næste opgave frigives.

Havluft og moderne skibsteknologi

Hensigten med konkurrencen er, at eleverne skal få indsigt i nogle af de opgaver, man får som maritim maskinmester hos Maersk, hvor man vil skulle arbejde med noget af den mest moderne skibsteknologi. Samtidig er det hensigten, at deltagerne skal få en fornemmelse af, hvad det vil sige at arbejde ombord på de allerstørste containerskibe i verden. 

Opgaverne tager udgangspunkt i en maritime rejse fra Asien til Europa, de praktiske forberedelser til turen samt opgaver undervejs og ved ankomst til havnen i Europa.

Deltagerne vil undervejs få brug for al deres viden om mekanik, energi, fysiske love og størrelsesforhold for at kunne manøvrere skibskolossen sikkert i havn.