Sheena Zeadow Rything Larsen

Stefan Jepsen

Niels Mølhede

I træning til DM

Niels Mølhede, Sheena Zaedow Rything Larsen og Stefan Jepsen har i uge tre været i træningslejr på Herningsholm Erhvervsskole forud for DM i Skills

Tre deltagere er helt klar og i topform til at repræsentere Herningsholm Erhvervsskole ved DM i Skills fra den 23.-25. januar. I uge tre har tømrerelev Niels Mølhede og maskinsnedkereleverne Sheena Zaedow Rything Larsen og Stefan Jepsen trænet på skolen og øvet sig i de opgaver, de bliver præsenteret for ved Danmarksmesterskaberne, der finder sted i Gigantium i Aalborg.
- Vi har gået opgaven igennem, så vi kan se, hvor vi kan spare tid. Vi skal tænke opgaven godt igennem, så vi kan udnytte tiden ved maskinerne bedst muligt, siger Stefan Jepsen, der er i lære hos Specialsnedkeriet A/S i Askov.
Han fortæller, at de fire-fem DM-deltagere inden for maskinsnedkerfaget skal deles om maskinerne, og det derfor er meget vigtigt, at tiden er ordentligt planlagt.

Vugge i egetræ

Opgaven for maskinsnedkerne er en vugge, der skal fremstilles i egetræ. I løbet af de tre dages konkurrence har de samlet 20 timer til at løse opgaven bedst muligt.
- Det er ikke ret lang tid, for det er en meget krævende opgave, synes jeg, siger Sheena Zaedow Rything Larsen, der er i lære hos Bygholm Maskinsnedkeri i Horsens.
Hun er med til DM for anden gang. Sidste år blev det til en andenplads.
- Det er helt vildt så mange mennesker, der kommer forbi og kigger til DM. Det kan godt give et pres og virke lidt forvirrende, siger hun.
For Stefan er det første gang, der venter en stor konkurrence.
- Det bliver spændende, og jeg glæder mig. Indtil videre er jeg ikke nervøs, men jeg tror, det kommer, når vi kommer til Aalborg, siger Stefan Jepsen.

Første Herningsholm-tømrer

De to maskinsnedkere er konkurrenter til DM, men det tænker de ikke så meget over. - Vi arbejder sammen og hjælper hinanden og håber på, at skolen får et godt resultat, siger Stefan Jepsen. Niels Mølhede er med som Herningsholm Erhvervsskoles første repræsentant for tømrerfaget. Han er i lære hos Herborg Tømrer og Snedker ved Videbæk. - Vi skal lave en model af Utzon-huset i Aalborg. Umiddelbart er det en meget krævende opgave og meget anderledes end det, jeg plejer at lave, siger Niels Mølhede. Nervøsiteten har endnu ikke fået taget i den 21-årige midtjyde. - Jeg skal bare koncentrere mig om mit arbejde og tage tingene i mit tempo og ikke lade mig påvirke af, at de andre kommer foran på tid, siger Niels Mølhede, der skal dyste imod fire andre tømrere fra hver sin region. - Jeg håber på at blive blandt toppen og få noget på cv’et, siger han.