Rektor opfordrer 264 studenter til at drømme stort

Til årets dimission af studenter fra Herningsholm Erhvervsgymnasium blev der uddelt stående klapsalver, da studenterne marcherede ind på den røde løber i Agoraen.

264 nyudklækkede HHX- og HTX-studenter indtog stolte, smilende og lidt trætte de forreste stolerækker, inden rektor Marie Lund bød velkommen til dimission fredag den 28. juni. Hun gav ordet videre til årets gæstetaler, Herning Kommunes borgmester, Dorte West, som talte til dagens fremmødte om at omfavne forandringer, men ikke slippe sine værdier.

Fejringen bød også på musikalske indslag og elevtale fra HTX-studenten Theodor Noa Haunstrup Larsen fra 3. V. Han mindede sine medstudenter om at nyde studentertiden og forsøge at finde sin egen vej for fremtiden.

Tænk stort. Drøm stort.

Dimissionens sidste tale stod rektoren for. Marie Lund mindede alle dimittenderne om, at de netop havde fået opfyldt drømmen om at gennemføre en studentereksamen, og nu ventede den næste på deres vej uden for skolens vægge.

"Uanset hvilken vej I vælger, er det vigtigt at huske, at jeres drømme og ambitioner er gyldige og værdifulde. Tænk stort. Drøm stort. Gå ud i verden og byg jeres drømme," fremhævede rektoren.

Kåringer

Afslutningsvis blev to elevgrupper hædret for deres arbejdsindsats i løbet af deres skolega

  • Maja Rodam, Casper Nielsen, Karma Stentz og Mikkel Stefansen fra HTX for deres projekt i teknikfaget, hvor de havde udarbejdet en protein-is.
  • Katrine Rasmussen, Nanna Kromann og Christoffer Pedersen fra HHX havde udviklet et terapeutisk kit til reparation af skrammet eller ituslået porcelæn.


Til sidst modtog en HTX- og en HHX-student hver en gave for deres ekstraordinære indsats, som har sikret dem årgangens højeste karaktersnit. HHX-student Mads Nielsen fra 3. A og HTX-student Simon Ranch fra 3. V.

Dimissionen sluttede af med receptioner klassevis.