Robotterne tager over

Igen i år deltager elever fra HTX på Herningsholm Erhvervsgymnasium i dyst på robotteknik i NAO Challenge 2015

 

Fremtiden er nu

Rundt om hjørnet befinder sig en fremtid, hvor hjælpsomme robotter gnidningsløst vil indgå som en integreret del af familiens husstand.

Sidste år måtte robotterne endnu tage til takke med en plads i entreen, men i år tager de skridtet helt ind i familiens opholdsstue, hvor de vil få til opgave at agere intelligente børnepassere, mens forældrene er ude.
Sådan ser scenariet, når NAO Challenge 2015 fløjtes i gang den 30. april i Odense.

Holdene kan alt efter overskud og evner løse op til fem tests. Testene består henholdsvis af: interaktivt spil med et barn, ansigtsgenkendelse og afspilning af film ud fra barnets præferencer, et robotstyret lysshow med mangefarvet lys, samarbejde mellem to robotter om at hente slik og bolde fra en hylde samt eksponering af NAO-robotten på de sociale medier. 

Tricks i ærmet

For at blive fortrolige med at styre den kompetente robot er holdet bestående af Naveen Kandiah, Benjamin Lave, Mathias Dons samt Thomas Skov fra 2V på Herningsholm HTX allerede godt i gang med træningen.

-Robottens simple bevægelser udføres ved et system af drag and drop. Men det bliver selvfølgelig mere kompliceret, når man skal have robotten til at lave mere avanceret ting, fortæller Benjamin Lave.

De fire drenge deltager først og fremmest for sjov, selvom de i eksponeringen af NAO på de sociale medier er enige om at have gode kort på hånden.

-Vi har nogle tricks i ærmet til den disciplin, siger Thomas Skov med et listigt smil. 

Som at styre et menneske

Frem til NAO Challenge løber af stablen har holdet fast to timer om ugen på skolen til at arbejde med opgaverne, men derudover har deltagerne også mulighed for at arbejde videre derhjemme med en robotsimulator.

Formålet med NAO Challenge er at udvikle elevernes videnskabelige og teknologiske evner og interesser, og de lader helt sikkert til at være vakt hos de fire deltagere fra Herningsholm.

-Det er jo lidt ligesom at styre et menneske, griner Naveen Kandiah begejstret i en slags parodi på den gale videnskabsmand. 

NAO Challenge er en årlig konkurrence, der først blev afholdt af Aldebaren i Frankrig og nu afholdes i fem europæiske lande: Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien og Storbritannien.