Skab jeres eget eventyr

249 studenter dimitterede fredag den 28. juni fra HTX og HHX Herning

249 studenter og deres familier fyldte Agoraen på Herningsholm Gymnasium, da der fredag den 28. juni var dimission. Stole var sat op i snorlige rækker og selv første og anden sal blev taget i brug og udgjorde balkonpladserne for mange af de fremmødte.

De forreste rækker var reserveret studenterne, der sad med deres huer i forskellige afskygninger. De fleste med hvide huer med kongeblå bånd, mørkeblå bånd og internationale bånd med flag på, og enkelte havde sorte huer, som tegn på, at de har taget mindst fem fag på A-niveau.

To uddannelser samlet under et tag, hvilket også de to elevtalere Nicholaj Ølgaard Thomsen fra HHX og Cecilie Sand Nørholm fra HTX kom ind på i deres taler til deres medstudenter.

- Vi startede på forskellige adresser, men det var godt, at vi blev samlet, for her kan vi udnytte hinandens kompetencer, sagde Nicholaj Ølgaard Thomsen.

Også rektor Marie Lund bragte sammenflytningen i det nye gymnasium på banen i sin tale.

- Vi har fået nogle gode traditioner her og har haft mange gode stunder sammen. I kommer fra forskellige kulturer og har skabt en fælles kultur uden at give køb på forskellighederne. Trods forskellighederne går vi i takt, sagde rektor Marie Lund.

- Nu står I foran en milepæl. 249 studenter skal sendes ud i en uudforsket fremtid. Det er en rå verden, vi sender jer ud til. Men I er endnu ikke fastlåste, I er frie, så husk at give en lille smule slip på trygheden, sagde Marie Lund.

Årets gammel-elev tale blev holdt af Morten Siggaard, der dimitterede fra HHX Herning i 2011 og Anders Schreiber, der dimitterede fra HTX Herning ligeledes i 2011.

- Mulighederne er uendelige, og min egen vej viser, hvor svært det kan være at vælge blandt de mange muligheder, siger Morten Siggaard, der efter sin eksamen tog til London et år.

Derefter var den klare plan at begynde på jurastudiet i København.

- Jeg fik studiejob i et advokatfirma og kom hurtigt med i forskellige studiekredse, men jeg begyndte at tænke på, om jeg var havnet det rigtige sted. Om det var det, jeg skulle. Og det var det nok ikke, sagde Morten Siggaard.

Han sagde studiejobbet op og skrev i stedet kontrakt med et investeringsfirma i London og rejste tilbage til storbyen. Dog kun for et år. Efter sommerferien begynder han på Copenhagen Business School, hvor han skal læse international business.

- Så grib mulighederne, var hans råd til studenterne.

Anders Schreiber studerer på Københavns Universitet. Hans oprindelige planer om at læse til ingeniør blev lavet om, da han i sin tid på HTX pendlede til og fra skole med Michael Heunecke, der underviser i biologi på HTX.

- Som biolog introducerede han mig for fysikken i biologien, og det fascinerede mig. Jeg deltog i forskerspirer og fik her en mentor på Niels Bohr Insituttet, og derfor flyttede jeg til København for at studere. Til næste år har jeg fået lov til at studere på University of California, sagde Anders Schreiber.

- Så mit råd til jer studenter er: Grib chancen. I er med til at skabe jeres eget eventyr, sagde han.