Student med 12 i snit

Kristian Korsgaard afsluttede sin HTX-eksamen med det højeste gennemsnit på HTX Herning

Smilet var stort og stoltheden til at få øje på, da Kristian Korsgaard fredag fik overrakt sin boggave for det højeste gennemsnit på HTX Herning. Kristian Korsgaard afsluttede nemlig sin studentereksamen med 12 i gennemsnit.

- Jeg havde et håb om, at jeg ville afslutte med 12 i snit, siger Kristian Korsgaard, der havde en fornemmelse af, at de skriftlige eksamener også var gået godt.

Kristian Korsgaard dimitterede med en sort studenterhue på hovedet. Den kan man få for at have minimum fem A-niveau fag. Dem har Kristian Korsgaard taget på studieretningen Science, der er den mest rendyrkede htx-studieretning med blandt andet matematik, fysik og teknikfag på A-niveau.

Om det exceptionelle resultat, siger Kristian Korsgaard:

- Det betaler sig at lave sine ting, men jeg har altså ikke droppet det sociale, understreger studenten.

På scenen blev han foran sine medstuderende rost for også at have overskud til at hjælpe sine klassekammerater, hvis de havde brug for hjælp med en opgave.

Efter sommerferien regner Kristian Korsgaard med at flytte til Aarhus for at læse fysik.

- Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil bruge det til. Jeg følger bare min interesse. Det gjorde jeg også, da jeg valgte htx. Jeg har aldrig været i tvivl, om jeg skulle gå her, og det har været 100 procent det rigtige for mig. Jeg har haft mange gode oplevelser, siger Kristian Korsgaard.