To guldmedaljer til Herningsholm

Murer Jens Peter Vestergaard og maskinsnedker Steffen Troelsen vandt guld ved DM i Skills

Det blev til to guldmedaljer for Herningsholm-eleverne, da der torsdag til lørdag blev holdt DM i Skills, der er Danmarksmesterskaberne for unge håndværkere.

BellaCentret i København lagde rammerne om begivenhederne, der havde mere end 300 dystende unge mennesker i 36 fag, og som blev besøgt af 68.000 over de tre dage.

- Det var en meget stor oplevelse. Det var virkelig fedt at være med, og det har været al træningen værd, siger murer Jens Peter Vestergaard.

Afgøres i uge 7

Som konkurrencen skred frem, havde han en fornemmelse af, at det gik godt.

- Jeg var tilfreds med det, jeg havde lavet, og jeg troede på, at jeg kom videre til udtagelseskonkurrencen, men jeg vidste ikke, om jeg ville vinde, siger Jens Peter Vestergaard.

I murerfaget skal første- og andenpladsen dyste om VM-billetten. Det sker ved en udtagelseskonkurrence på Hovedbanegården i uge 7.

- Det bliver spændende, og der bliver kamp til stregen. Jeg skal op imod nummer 2, og han blev også nummer 2 sidste år, og det er han nok lidt træt af, siger Jens Peter Vestergaard med et grin.

Stor oplevelse

Maskinsnedker Steffen Troelsen havde også fornemmelsen af at ligge lunt i svinget.

- Jeg vidste, det blev tæt, og at jeg lå i den gode ende, siger Steffen Troelsen, der slog kollegaen Anders Thor Møller Madsen fra Herningsholm med to point.

- Det var helt kanon at stå oppe på scenen og blive klappet af. Det føltes utroligt rart, siger Steffen Troelsen, der mandag blev fejret på sin læreplads Virklund Sport i Silkeborg. I det hele taget har det været en stor oplevelse for den unge maskinsnedker.

- Det er helt utroligt, at de kan stille sådan et stort arrangement op. Det var vildt imponerende, siger Steffen Troelsen.

 Bygningssnedker Daniel Bundgaard-Pedersen vandt Arbejdsmiljøprisen for sit fag. Prisen uddeles af  BAR Bygge & Anlæg for hvert fag inden for bygge og anlæg, og med prisen følger 3000 kr.