Finpudsning af talentet

Fra mandag den 29 juni til fredag den3. juli afvikles Talent Camp på Herningsholm Erhvervsskole

Ydre og indre ild

Vidste man ikke bedre, kunne man som udefrakommende let forledes til at tro, at det var hellige haller og ikke værksteder, som de talentfulde unge håndværkere befandt sig i, for her bliver ingen overflødig snak spildt, og det er stort set kun lyden af de elektriske maskiners vibrationer, der afslører for øret, at der ingenlunde er mennesketomt.

Her midt i den dirrende sommervarme hersker derimod en tavs og intens koncentration deltagerne imellem. 

34 deltagere fra hele landet: 12 murerelever, 7 flisemurerelever og 15 tømrerelever har valgt at tilbringe uge 27 på Talent Camp på Herningsholm som led  i optakt og træning til lokale og regionale mesterskaber. 

VM i Skills forude

Også danmarksmestrene inden for de tre fag: Daniel Brodde Thomsen, flisemurer, Thorbjørn Paw Stryger, tømrer, og Herningsholms egen Jens Peter Vestergaard, murer, benytter Talent Camp som træning frem mod, at det går løs i Brasilien med VM i Skills i Sao Paolo til august. De tre landstrænere er her også til at hjælpe og sparre.

Dagene igennem arbejder håndværkerne fokuseret med finjusteringer af arbejdsgange og med små, men potentielt afgørende detaljer på deres opgaver. Om aftenen kan deltagerne så puste ud med forskellige arrangementer, som skolen har planlagt såsom: gokart, lerdueskydning og grillaften.

Det er anden gang, Herningsholm Erhvervsskole er vært for Talent camp. Sidste år var det kun for murere, og dengang deltog ti murere. 

-Vi havde håbet på 25 tilmeldinger i år, så vi er mere end tilfredse, siger koordinator og uddannelsesleder Holger Frahm.