HTX-elever vinder iværksætterpris

Herningsholm-elever tilføjer endnu en pris til deres arbejde med elevvirksomheden EpiCTRL.

Det er tre HTX-elever fra 3.Y, som sammen har skabt EpiCTRL, der udvikler et teknologisk hjælpemiddel til personer med epilepsi og deres pårørende. Elevernes arbejde belønnede sig, da de til Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brandes "Årets iværksætterevent" fik overrakt prisen "Årets forretningsidé".  

 "Vi var oppe mod nogle meget kompetente mennesker, så det var en stor overraskelse, at prisen gik til os," siger Noah Bak Bytofte.

Sammen med Mathias Møller Lauridsen og Mikkel Guldberg Lauridsen udvikler de et wearable tech til håndleddet, som giver pårørende besked om nye anfald. De vil skabe en tryggere og friere hverdag for familier med epilepsi tæt på livet.

 

Tættere på målet

Med prisen som årets forretningsidé 2023 fulgte 10.000 kroner til elevvirksomheden, og der er ingen tvivl om, hvad pengene skal gå til.

"Vi vil fortsætte vores udvikling, så vi i sidste ende kan få vores produkt ud og hjælpe så mange familier som muligt," fortæller Noah Bak Bytofte.

Tidligere har EpiCTRL blandt andet modtaget et mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab og UNICEF Social Cohesion Award.