På Handelsgymnasiet Ikast-Brande lægger vi stor vægt på at skabe et godt fællesskab og socialt miljø - både i klasserne og på tværs af klasserne.
Derfor bliver du, én af de allerførste dage i dit første skoleår, inviteret med på en introtur sammen med din nye klasse. Her lærer I hinanden at kende ved hjælp af både samarbejdsøvelser og sjove oplevelser.
Omkring 1. oktober arrangerer festudvalget også den første skolefest, hvor du har mulighed for at mødes med nye og kendte kammerater.
I ugen efter efterårsferien tager 1. års klasserne til Berlin. Det er en studietur, hvor I skal arbejde i grupper på egen hånd i Berlin, se nogle af byens seværdigheder og f.eks. besøge en virksomhed.

Når der er anledning til det, samler vi skolens elever til fællesarrangement i auditoriet eller kantinen. Det kan være f.eks.

  • et valgmøde op til enten folketingsvalg, byrådsvalg eller valg til det kommende regionsråd.
  • en international dag, hvor vi f.eks. inviterer de udenlandske sportsstjerner, der spiller i Ikast, og hører dem fortælle om, hvordan det er at dyrke sport i et andet land og en anden kultur.

Fester
Vi holder i årets løb en række elevfester, et samarbejde mellem elevrådet, festudvalget og skolen. Mange af festerne afvikles som temafester: Oktoberfest, Hollywoodfest eller Julefest.

Fredagcafé
- her mødes alle skolens elever til fredagshygge. Der bliver snakket, hygget, raflet, spillet backgammon og meget andet.

Gallafesten for 3. års-elever
Aftenen før 3. års-eleverne får at vide, hvad de skal til mundtlige prøver i, afholdes Gallafesten, som er smokingernes og de store robers aften. Det er også aftenen med 5-armede lysestager og 3-retters menu! 

Festen arrangeres af 3. års-eleverne og afsluttes med, at den mundtlige eksamen bliver offentliggjort.

Dimission for 3. års-elever og deres familie
Når alle 3. års- elever er færdige med alle eksamener og er blevet studenter, afholder vi dimission på den førstkommende fredag. Vi inviterer studenterne med deres familie til en festlig og højtidelig afslutning på uddannelsen med taler, musikalske indslag og overrækkelse af eksamensbeviser.

Sportsdage
3. års eleverne står for at arrangere en sportsdag for hele skolen. Hver klasse stiller med hold inden for forskellige bolddiscipliner og de får som regel også et udklædningstema, som er med til at gøre dagen festlig.