For dig der drømmer om en international karriere f.eks. med salg og markedsføring på det globale marked og gerne vil besøge andre lande og kulturer eller for dig, der blot ønsker at bruge og udvikle dine evner inden for økonomi og sprog.

Formål

Målet med denne studieretning er, at du får indgående viden om, hvordan de internationale økonomiske vilkår påvirker danske virksomheder og samfundsforhold. Dansk økonomi er baseret på, at vi er dygtige til at sælge produkter på et globalt konkurrencepræget marked. Hvordan det foregår, og hvilke krav det stiller til virksomhederne og de ansatte, er noget du bliver klogere på.

Undervisningen

Det helt særlige ved denne studieretning er, at du får mulighed for ved selvsyn at opleve globaliseringen gennem rejseaktiviteterne. Bl.a. får du mulighed for at komme til London, og i 3.g kommer du på studietur til USA med ophold i både New York og Washington. På studieretningsturene vil der være besøg på danske og udenlandske virksomheder, og du vil få kendskab til kulturelle og historiske seværdigheder.

Fagpakke

Vi har sammensat en fagpakke til studieretningen, som understøtter formålet med, internationale økonomiske vilkår påvirker danske virksomheder og samfundsforhold. Ud over faget international økonomi skal du også have afsætning. International økonomi A er hhx-uddannelsens svar på samfundsfag på A-niveau. Man beskæftiger sig med, hvordan den danske og den internationale økonomi påvirker forretningsmulighederne for danske virksomheder.

I faget afsætning er det, hvordan danske virksomheder udvikler og sælger produkter i konkurrence med andre, der fokuseres på, samt hvorfor nogle virksomheder er særligt succesfulde. Faget kulturforståelse er oplagt i denne studieretning. Du får faglige teorier og redskaber til bedre at begå dig i udlandet og til at forstå hvordan markedsføringen skal tilpasses de kulturelle forhold på et bestemt marked.

På studieretningen har du gennem dine valgfag mulighed for at opnå 5 fag på A-niveau, hvilket giver en ekstra bonus til dit eksamensresultat.

Tilmeld dig en uddannelse!