395 nye ansigter på Herningsholm Gymnasium i Ikast og Herning

Endelig kom dagen, hvor Herningsholm Gymnasium kunne byde velkommen til 14 nye 1.g.-klasser fordelt i Ikast og Herning

I år byder Herningsholm Gymnasium 395 heldige elever velkommen til en ny verden. Mange nye ansigter i Herning lyttede spændt til rektor Marie Lunds velkomsttale, mens de ventede på at kunne komme ud og møde deres nye klasser. God faglighed hænger ifølge hende sammen med et godt socialt liv, og hun understregede overfor eleverne, at gymnasiet har en nultolerance overfor mobning.

I Ikast fremhævede uddannelsesleder Erik Sidenius, at hvis eleverne tager ansvar, laver deres lektier og deltager i de sociale fællesskaber, vil de næste tre år være kendetegnet ved stor faglig udvikling og et godt studiemiljø på et gymnasium, hvor man kender hinanden.

Ude i klasserne kunne de nye 1.g’ere i ro og mag lære hinanden bedre at kende. De blev desuden introduceret til overordnede praktiske forhold på skolen og deres nye bøger blev udleveret.

De nye elever kan se frem til længere skoledage end tidligere. Som en del af den nye reform skal alle elever fremover være i skole fra 8-15.15, da der er blevet indlagt såkaldt studietid udover de fastlagte timer. Klassens lærerteam bestemmer indholdet af studietiden, og her skal eleverne arbejde med f.eks. lektier, opgaveskrivning eller sociale aktiviteter. Formålet er at hjælpe eleverne til at skabe en god studieproces og hjælpe med at fastholde dem i uddannelsen.