Gymnasieelever giver innovationsindsprøjtning til otte lokale virksomheder

Uge 45 står i innovationens tegn på Herningsholm Gymnasium. Første halvdel af ugen blev folkeskoleelever inviteret indenfor, og anden halvdel af ugen har gymnasieeleverne finde innovative løsninger på reelle problemstillinger fra lokale virksomheder, som kommer på besøg

Idag præsenteres resultaterne af to dages intensivt arbejde hos 2.års eleverne på Herningsholm Gymnasium.

Otte virksomheder gæster Herningsholm Gymnasium i forbindelse med Innovation Week. Det er første gang, at så mange virksomheder deltager aktivt i et arrangement på skolen. De har præsenteret problemstillinger fra deres virksomhed, som 2.års elever skulle finde innovative løsninger på.  Formålet med samarbejdet er, at klæde eleverne godt på til en fremtidig karriere i erhvervslivet.

Innovation MidtVest, som investerer kapital i de tidlige faser af virksomhedsudvikling, vil gerne have kontakt til unge iværksættere. De deltager derfor med en case, hvor eleverne skal hjælpe med at finde et nyt navn, når de fusionerer med en anden virksomhed.

-       -   Eleverne har haft intensive forløb omkring innovation, så jeg er sikker på, at de har en god indsigt i, hvad der betyder noget. Det bliver spændende at få nye friske øjne på tingene, siger projektkoordinator i Innovation MidtVest Michele Andreasen.

Samarbejde på tværs af gymnasiet og erhvervsuddannelser

Innovation Week bliver også en demonstration af, hvordan elever kan samarbejde på tværs af uddannelser. Flere uddannelser bliver bragt i spil, herunder htx-, hhx-, mediegrafiker-, snedker- og industritekniker-uddannelserne. Eleverne får erfaring med at tænke i helheder og udnytte hinandens kompetencer. Det ruster dem til erhvervslivets udfordringer, der kræver føling med hinandens arbejdsbetingelser.