Herningsholm-elever viser talent frem til Europa Cup

Cykel- og motorcykelmekaniker-elever har været i Münster i Tyskland for at deltage i Europa Cup og dyste om at vinde titlen som Europas bedste inden for deres fag.

Reparation af hjul og skift af drivrem var blandt opgaverne for at blive Europas bedste cykel- eller motorcykelmekaniker, så der var dyb koncentration hos de fire Herningsholm-elever, som deltog i Europa Cup 2024 i Münster i Tyskland.

Stephan Jørgensen og Alexander Poulsen er begge ved at uddanne sig til motorcykelmekanikere på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, og de deltog i motorcykelmekaniker-kategorien.

For første gang deltog elever fra Herningsholm i cykelmekaniker-kategorien. Det var Lasse Køhler og Søren Emborg, som dystede i at komme øverst på podiet.

Eleverne dystede i hver deres kategorier. Der var samlet 30 deltagere fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Polen, Holland og Frankrig til at dyste om titlen.

 

Forskellige opgaver

For at blive Europas bedste skulle eleverne igennem seks forskellige opgaver inden for deres fag. Opgaverne skulle være løst inden for 30-45 minutter.

Stephan og Alexander lavede blandt andet opgaver som el-udmåling, udskiftning af stødtænger på Harley Davidson-motor, skift af drivrem, diverse udmålinger på motorsystemer og forgaffel. 

For cykelmekaniker-eleverne bestod opgaverne blandt andet af opsætning af affjedring, reparation af hjul, hydrauliske bremser, montering af Di2 gear-system og opsætning af Bosch-motorsystem.

Alle fire elever leverede gode præstationer, til trods for at nogle af opgaverne var helt nye for dem. Motorcykelmekaniker-eleverne sluttede blandt den bedste halvdel på en 5. og 8. plads. Cykelmekaniker-eleverne fik en flot 10. og 12. plads.

Der bliver knoklet i værkstedet på Herningsholm, så skolens dygtige elever er klar til at deltage ved Europa Cup 2026 i Frankrig og på hjemmebane i Herning i 2027.