Intern rekruttering kan være løsningen

Behovet for faglærte inden for træ-og møbelbranchen er stort, og det vil i fremtiden kun vokse yderligere. Men noget af problemet kan afhjælpes ved at kigge i egne rækker efter egnede kandidater blandt virksomhedens ufaglærte medarbejdere. Det har SGS-Doors A/S i Ikast gjort.

At tage en uddannelse er det bedste, jeg har gjort

At det aldrig er for sent at tage sig en uddannelse, det kan værkfører hos SGS-Doors A/S i Ikast, Karsten Søndergaard, skrive under på. Karsten gik som 27-årig i gang med maskinsnedkeruddannelsen efter i mange år at have arbejdet som ufaglært.

-At tage den uddannelse er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Har du en uddannelse, har du altid noget at falde tilbage på, siger han i dag.

Fordelene ved intern rekruttering

Hos SGS-Doors A/S mærker de også, at faglært arbejdskraft er en mangelvare. Men virksomheden har fået øjnene op for, at intern rekruttering kan være en rigtig god løsning. 

-Det har den store fordel, at vi kender personen i forvejen, og vi derfor ved, at han har den rette indstilling, fortæller Karsten Søndergaard. 

Henrik Kjeldal Jensen er en af dem, som virksomheden har valgt at satse på, og Henrik er nu i gang med uddannelsen til maskinsnedker.

Henrik er 43 år og dermed voksenelev, og det forhold sammen med erfaringer og tilegnede kompetencer fra 15 år i branchen, har gjort, at Henrik har fået ét års merit i henhold til uddannelsestiden. Henrik kan således gennemføre uddannelsen på 2,5 år mod den normale varighed på cirka 3,7 år.

Henrik Kjeldal Jensen har tidligere været i gang med en erhvervsuddannelse som smed, hvor han også havde en uddannelsesaftale, men firmaet, han var hos, gik konkurs, og så var det ikke muligt for Henrik dengang at gennemføre uddannelsen. 

-Men det er nemmere at få et arbejde med en uddannelse, som Henrik siger.

En god løsning

Da Henrik blev ansat som ufaglært på SGS-Doors A/S i Ikast, kunne Karsten Søndergaard snart se, at han både havde den rette tilgang og det rette tag på maskinerne. Så efter en snak de to imellem kom det i stand således, at Henrik kunne påbegynde uddannelsen til maskinsnedker på Herningsholm Erhvervsskole.

Den løsning er både Henrik og Karsten glade ved.

-Henrik vidste, at det var det, han ville.  Og så er det vigtigt, at han får den rette uddannelse, siger Karsten Søndergaard.

Da Henrik har svært ved regning og dansk, fik han mulighed for at få tildelt en hjælpelærer i disse timer, og det takkede han ja til.

Henrik er glad ved den store opbakning, han mærker fra arbejdspladsens side.

-Jeg ved, at jeg altid kan få hjælp fra Karsten. Jeg har endda også lånt en af hans bøger, som han brugte, da han var i gang med uddannelsen, fortæller Henrik med et bredt smil, inden han smutter tilbage til næste time.